Connect with us

Hírek

Kovács Bálint a harmadik helyet szerezte meg a Sachsenringen a kvalifikáción

Az ADAC Junior Cup és a KTM Benelux Cup összevont mezőnyben versenyez a MotoGP sachsenringi fordulóján.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A 14 éves Kovács Bálint érett motorozásával a mezőny ötödik, kategóriája harmadik pozícióját szerezte meg.Az ADAC Junior Cup is a MotoGP-n versenyez a hétvégén.

Bálint egy hónapja tesztelt a német pályán, mely nagyon megtetszett Neki, főképp a gyors kanyarok. A MotoGP betétfutamaként a fiatalok azonnal időmérő edzéssel kezdtek. Bálint hamar hozta a teszten elnyert formáját a hideg időjárás és a használt gumik ellenére is, megszerezve kategóriája harmadik rajthelyét. A második időmérőn már új gumikkal a csapat célja az volt, hogy Bálint megjavítsa egyéni legjobb köridejét.
1,3 másodpercet javítva teljesítette a csapat elvárásait, megtartva pozícióját, úgy, hogy az előtte végző német fiatal mindössze 0,003 másodperccel előzi meg. A 42 fős mezőnyben sorra érik utol egymást a fiatalok, Bálint talán előrébb végzett volna, ha sikerül több „tiszta” kört kifognia, de természetesen elégedett az elért eredménnyel:
„Az időmérőm nem sikerült tökéletesen, szerettem volna több kört egyedül motorozni. A harmadik rajthelynek nagyon örülök, ez az eddigi legjobb pozícióm. Holnap szeretnék az élen végezni.”

Kovács Bálint mentora a sokszoros magyar bajnok Kispataki Viktor

A csapat izgatottan várja a holnapi versenyt, a befektetett munka megtérülni látszik. A motor beállításai, a futómű kezd összeállni, hiszen a tavalyi évben Bálint csak egy alkalommal versenyzett ebben a kategóriában. Szombaton délután futják a 15 körös versenyt Európa fiataljai a KTM RC 390-es motorokkal.

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending