Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kötelező a váltás?

A CLB értékelte az idei motoros biztosításkötés helyzetét. Nincs túl nagy előrelépés

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A CLB értékelte az idei motoros biztosításkötés helyzetét. Nincs túl nagy előrelépés. De autóra érdemes váltani.

Visszafogott lelkesedéssel vadásznak a motorosokra az idei kötelező-kampányban a biztosítók: bár egy-egy társaságnál találnak jelentős, akár 30-50 százalékos kedvezményt is a „két kerék” megszállottai, a biztosítók többsége szinte hozzá sem nyúlt tavalyi díjaihoz. A „Motorosok Alkusza”, azaz a CLB ezért arra számít, hogy a tarifáló motorosok többségének képernyőjén jórészt ugyanaz a díj köszön majd vissza, amelyen az idei évben kötött szerződést.

Annak ellenére, hogy évről-évre egye több motorkerékpár fut az utakon (a tavalyi statisztikák szerint 2008-ban csaknem 142 ezer ilyen járművet tartottak nyilván) az autóspiacra jellemző óriási árverseny a motoros kgfb-szegmenst még jórészt elkerüli. „Igaz, a motoros társadalom folyamatos bővülésére reagálva egyre több biztosító lát fantáziát a korábban egységesen extrém veszélyességi kategóriába sorolt motorkerékpárok biztosításában. Ez azonban elsősorban nem a hatalmas kedvezményekben, hanem az egyes járműfajták tudatosabb megkülönböztetésében mutatkozik meg.” – hangsúlyozza Németh Péter, a CLB értékesítési igazgatója.

Az alkuszcég saját tapasztalataira alapoz: egyrészt az idén megkötött motoros biztosítások közel felét az általa üzemeltetett www.biztositastipp.hu internetes oldalon kalkulálták, és vásárolták meg az ügyfelek, másrészt a CLB értékesítési igazgatója „régi motorosként”, mint magánember is tisztában van a piacot érintő viszonyokkal. “A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) gazdasági alelnökeként dolgozom azon is, hogy a két szervezet együttműködésében a jövőben további kedvezményekkel is találkozhassanak a motorozó ügyfelek.”

Alapvetően elmondható, hogy azok a biztosítók, amelyek eddig sem szakítottak különösebben nagy volument a motoros kötelezőkből, szinte hozzá sem nyúltak korábbi tarifáikhoz. A piacvezető biztosítóknál ugyanakkor már érdekesebb a helyzet, hiszen nem egy társaság (Aegon, Generali, Genertel, Allianz) vélhetően magasabb kockázatot látva a motorosokban bizonyos esetekben 5-25 százalékkal meg is emelték jövő évre vonatkozó alaptarifáikat. A pénteken meghirdetett díjak alapján ennek ellenére találunk olyan biztosítót, amelyik igyekszik magához csábítani a motorosokat is. Akad olyan társaság, amelyik váratlanul igen kedvező tarifákkal “nyitott” a motoros piac felé. Ilyen például a korábbi TIR Biztosító Egyesület ügyfeleit átvevő AIM Biztosító, amely bizonyos, kevésbé kockázatos szegmensekben akár 50 százalékos engedményt is ad. A Groupama-Garancia szintén markáns kedvezményekkel operál – főleg az alacsonyabb kategóriákban. A K&H Biztosító szintén kiemelt néhány típust, amelyeknek a tavalyi díj 10 százalékát engedi el.

Válts velünk kötelező biztosítást autóra és motorra is!
A legjobb 2010-es árakat itt találjátok:

Elég ide kattintanod és kitölteni a kérdőívet és elfaxolni a papírokat, a CLB ezután elintéz mindent, nektek már csak a kevesebb összegről szóló csekkel kell majd sorba állni a postán. Megéri váltani!

Az ügyfélszegmentálás fontosságára Németh Péter is felhívja a figyelmet: “Mi magunk is többen motorozunk a vezetőség tagjai közül jó ideje és meggyőződésünk, hogy a motoros társadalom megérett arra, hogy a biztosítók már ne csak egy kalap alatt minősítsék kockázatosnak a szegmensünket, hanem különböző kategóriákra bontva kezeljék az egyes típusokat és motorosokat.” Nem beszélve arról, hogy a januártól hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) szabályozó törvény szerint jövőre már a segédmotoros kerékpárokra is kell kötelező biztosítást kötni, amely ugyan egy viszonylag szűk, de jelenleg egy teljesen kiaknázatlan piac a biztosítók számára.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending