Csatlakozz hozzánk

Hírek

Koncepció: V4-es Honda sportmotor

A Honda a kölni motor kiállításon folytatja a 30 évre visszatekintő V4-es sportmotor projekjét.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

 

Igen, a Honda azt tervezi, hogy a legendás V4-es sorozat újabb méltó tagjaként és koronájaként megépít egy nagy köbcentis sportmotort. Van hova nyúlniuk ötletért, hiszen a MotoGP-ben már évek óta használják ezt a fajta henger elrendezést. Persze dzsípi ide vagy oda, ne felejtsük el, hogy Hondáék jövőre ünneplik a 30 éves évfordulóját az innovatív V4-es sport kategóriájuknak.

A hivatalos sajtó anyagban azt olvashatjuk, hogy a Honda felsimerte a világ igényét, ami nem a motorkerékpár számadatainak növekedésében testesül meg, hanem a valós, vezetés közbeni élményekben, érzelmekben és a motor stílusában, karakterében. Mostantól ezekre még fokozottabb figyelmet fog szentelni a nagy H.


A Honda V4-es sport koncepciója ezzel a valamivel indult Kölnben.

A motorról magáról persze semmit sem lehet tudni, pedig elhihetitek, nem idén kezdték el rajzolgatni. Valószínűleg lesz majd új 1200 köbös VFR és persze marad V4-es, bár erről semmi hivatalos infó nem érkezett. Ha ez mégis így lesz, gondolati síkon nyugodtan tovább mehetünk és könnyen elképzelhető, hogy a V4-es sportmotor erőforrása nagyrészt meg fog egyezni az új 1200-es VFR-ével. Az ‘egy erőforrással üssünk több legyet’ koncepcióba ez tökéletesen illeszkedne. Majd meglátjuk. A Honda európai Sales Manegere, Mark Davies a következőket mondta: “Ez a motor fogja igazán megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek és néhány éven belül valósággá válnak az álmok.”


Mark Davies, a Honda európai fejese mesél a publikumnak.
A Honda bemutatóján készítettünk videót is:

{wmv}hondaintermot{/wmv}

LETÖLTÉSHEZ KATTINTS IDE

 Kölnben lencsevégre kaptuk a modern szobrot.

Ilyen oldalról.

És ilyen hátulról.


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending