Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Akciók

Komoly blokk tuning az X-Bike-ban

Már nem kell értetlenül a fejét vakarnia annak, aki többet akat egy egyszerű elektronika írásnál

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Már nem kell értetlenül a fejét vakarnia annak, aki többet akat egy egyszerű elektronika írásnál

Az idén 10. éve Budapesten működő X-Bike motorosbolt megállapodást kötött az olasz Technogio céggel a jövőbeni közös munkákról. Kevesen tudják, hogy itt dolgozik Carlo Molinaro, aki itthon Borsay Szabolcs Hayabusa Dragbike-ján szokott dolgozni.

Ő az első európai szerelő, aki még a 90-s évek közepén Amerikába utazott azzal a céllal, hogy kitanulja a Dragbike szerelés minden részletét. Évek múltán vissza költözött Olaszországba és az Europa bajnokságon kezdett dolgozni Pro Stock kategóriában. A jövőben Ő és főnöke, a turbó specialista Giovanni fogja az X-Bike-nak elkészíteni az egyszerű hengerfej felújítástól a komplett blokk tuningig a motorokat.

 
Balra: Carlo és Giovanni, jobbra: Szőke Gábor és az egy darabból mart hengefej

Nem csak a szívó és kipufogó csatornát módosítják, de az égéstér is átalakul ha arra van szükség. Bizony egy nitrós vagy egy turbós motornál ez elengedhetetlen. Jelen pillanatban is ott készül Szabolcs új drag blokkja, ami ~30 lóerővel lesz erősebb a réginél, de ott készül Szőke Gábor turbós CBR-je is! A blokk módosítása és tuning után egy eredeti Dyno padra kerül, ami nem a hátsó kerékről hanem az első lánckerékről veszi le a hajtást, így sokkal pontosabb értéket ad. Itt készült a WRC-ben versenyző Gigi Galli autójának komplett elektónikai térképe is!

 
Balra a mindenféle munkagépek, jobbra pedig egy speciális dyno pad

Rengeteg 4ütemű krossz hengerfej készül itt, de a legfrissebb munka egy bio-etanollal üzemelő nitrós Hayabusa Superstreet kategóriába!  A műhely felszereltsége nagyon komoly, esztergák, CNC marók, vezérműtengely köszörűk de egy komplett új tengely elkészítése sem jelent gondot! Tehát legyen az krossz, két illetve négy henger, szívó, turbós vagy nitrós megkapod azt a hátteret amihez itthon még szinte senki sem ért! Ha többre és jobbra vágysz egy egyszerű Power Commander-nél, akkor keresd Szabolcsot az X-Bike-ban!

 
A bio-ethanol Hayabusa

X-BIKE
1161, Bp Csömöri u. 157.
T.: 405-6653
www.x-bike.hu

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending