Csatlakozz hozzánk

Hírek

Köln: új Ducati SuperSport

Hivatalosan is felélesztette SuperSport modelljét Bologna: az olasz gyártó immáron hivatalos fotókat és információkat is közzétett utcai szupersportolójáról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Bizonyára sokan emlékeznek a Ducati SuperSport modellére, ami az olaszok sport-túra elképzelését valósította meg. A végeredmény azonban nem lett túl kényelmes, de supersport modellnek sem volt kategorizálható.


A megújult modell azonban igyekszik feledtetni az előd által kialakított képet, és a rajongók egy újszerű külsővel ellátott utcai motort (ún. allroundert) kaptak. A tervezéskor láthatóan fontos volt a kényelem, így a Panigale csúcsmodelltől sokkal pihentetőbb üléspozíciót várunk, ami kifejezetten utcai motorozásra lett tervezve: a plexi viszonylag magas, és a hátsó ülés (az üléstakaró alatt) is kényelmes, valamint a kormány-ülés-lábtartó háromszög is kellemesebb, a Panigaléhoz képest.


Az erőforrás 937 köbcentiméteres vízhűtéses L-kettes (Testastretta), amihez olajos kuplung jár (ahogy a többi új Ducatihoz is). Ezt az erőforrást már ismerhetjük a Hypermotard-ból, ahol 113 lóerőt és 97Nm forgatónyomatékot teljesít. Az erőforrás nem változott, így meglepő módon ugyanekkora teljesítményt kapott az új modell, ami így egyértelműen nem kíván kihívója lenni a kisebbik superbike-nak, a 959 Panigale-nak sem.


Viszont megkapjuk a Ducati által fejlesztett elektronikai csomagokat, Brembo fékrendszert Bosch ABS blokkolásgátlóval, informatív kijelzőt – sőt az S modellhez fel és leváltásokkor is használható gyorsváltót is. Mindezek tudatában minden adott ahhoz, hogy egy, sok mindenre, a túrákon és a mindennapokban is jól használható utcai motort kapjunk az olaszoktól!

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending