Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Kockázatok és mellékhatások nélkül: Yamaha FZ6 S2

Egy teljes hétvégét töltöttem együtt a Yamaha túramotorjával, aminek minden percét élveztem, de…

Közzétéve

ekkor

yamaha fz6 fazer 2008
Sportster
MAI Kótyavetye

Még tavaly év közben vettük rá a programozónkat, aki ugyanúgy szeret motorozni, mint mi, hogy teszteljen valamit ő is. Természetesen benne volt a buliban, és így szereztünk is neki egy két kerekűt. A kiválasztott egy Yamaha FZ6-os lett a Yamaha Hungáriától. A következőkben tehát Kun Zoltán, alias Kunci véleményét olvashatjátok a hangvillások hatszázas csupaszáról. Illetve félig csupaszáról. Egyébként ha van kedvetek, szívesen várjuk tőletek is a hasonló írásokat, sőt örülnénk neki, ha egy-egy motorról megoszthatnánk a Ti véleményeteket is az olvasókkal. Szóval arra buzdítok mindenkit, hogy ahogy indul a szezon, ragadjatok fényképezőt és billentyűzetet, és írjatok a motorotokról pár sort. Persze ha nincs kedvetek, akár mi is elvégezhetjük a piszkos munkát 😛 …

Külső

Mivel nekem a naked-ek nagyon tetszenek és a kék a kedvenc színem, valamint tetszik az ülés alá vezetett dupla kipufogódob, ezért megadom rá a maximum pontszámot. Ez egyéb esetben inkább csak 4 lenne nálam az egyhangúsága miatt.Valahogy nem találok semmit a száraz tényeken kívül, amit írni lehetne. Ez a motor funkcionálisan kiválóan teljesít, csak számomra hiányzik belőle valami, ami megkülönböztetné társaitól. Pedig a tesztelt motoron még extrák is voltak, konkrétan egy túradoboz és oldalidomok. Talán az oldalidomok egyedül, amik mássá teszik az FZ6-ot, hasonló motorokon manapság nem divatos az ilyen.

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Motor/váltó (4 pont)

A kuplungja kissé fent fogott nekem. A soros 4 hengeres DOHC motor pont úgy viselkedik, ahogyan az elvárható tőle. Szépen egyenletesen gyorsul, aztán 6 ezer felett sportosabb érzést nyújt, ami főleg a nagyobb hangban nyílvánul meg. Az elődjénél erősebb és nyomatékosabb, de még így is elég szelíd. Mivel túramotorról beszélünk, így ez teljesen normális, a vetélytársak is hasonló paraméterekel rendelkeznek. Ezáltal a normális motorosoknak ajánlom (ha van köztünk ilyen egyáltalán 🙂 ). Ettől nem bújik ki az a bizonyos kisördög belőled, abban biztos lehetsz. Én mentem vele péntek délutáni csúcsban a körúton, de csak akkor mentem a kocsik között ,ha láttam, hogy félrehúzódnak. A fogyasztásával meg voltam elégedve, ami nálam 6,2 liter volt 100 km-en vegyes használat során. A 19,4 L-es üzemanyagtartálynak köszönhetően akár több mint 300 Km-t is megtehetünk egy teli tank benzinnel.

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Futómű (5 pont)

Abszolút jól teljesít ez is. Kényelmes, jól kezelhető. Nem ráz, nem pattog, nem tör, nem zúz. Habár városban is kényelmes, de inkább arra lett kitalálva, hogy kényelmesen helyezkedj el és élvezd az utat és a szabadságot. A 130 mm-es rugóúttal rendelkező első és hátsó teleszkópok jól viselkednek még a gyengébb minőségű utakon is. Az úthibákat jól elnyelik. Az első 120/70-es és a hátsó 180/55-ös Dunlop Sportmax gumik is jó kapcsolatot teremtenek út és utas között. Végre egy olyan Dunlop került a Yamahára, ami összhangban van a motor futóművével és rendesen tapad!

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Fék (4 pont)

Ez is olyan, mint minden más a motoron. Hatékony amennyire kell és semmi több. Nagyon jól kiegészíti egymást az elől lévő 2 db 298 mm-es tárcsa a hátsó szimpla 245 mm-es tárcsafékkel. Jól adagolható és hatékony, de azért egy cápa harapásától messze van.

Yamaha FZ6 Fazer S2

Utascipelés (5 pont)

Elegendő hely, jó üléspozíció így hosszútávon is kényelmes. Az utasnak viszont vagy az oldalt elhelyezett kapaszkodókat vagy a derekadat kell fognia, mert ha a tankra akar támaszkodni, akkor eléggé a hátadra kell másznia.

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Összegzés

Mindent egybevetve egy könnyen kezelhető, kényelmes motor, ami ugyanúgy használható a hétköznapokon mint a hétvégi túrák során.

Kunci

Felszerelés: AGV a Shoxtól

Galéria

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Yamaha FZ6 Fazer S2

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending