Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Knox Handroid

Innovatív fejlesztés a kézfej védelmében

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Motorozás alkalmával a kézfej az egyik, sérülésnek leginkább kitett testrészünk. Akár a legkisebb esés alkalmával is ösztönösen kezünk segítségével próbáljuk meg visszanyerni egyensúlyunkat, stabilizálni helyzetünket, csökkenteni a becsapódás mértékét. Éppen ezért a baleseteket nehéz megúszni valamilyen kézsérülés nélkül. Ráadásul a kézfej egy rendkívül bonyolult „szerkezet”, tele nélkülözhetetlen apró csontokkal, izmokkal, inakkal. Nem csoda, hogy a motorversenyzők annyit szenvednek ilyesfajta sérüléseik miatt.

 

 

Az angol Knox cég különböző protektorok fejlesztésére szakosodott, mérnökei különös figyelemmel vannak a gerinc megóvása iránt. Vadonatúj fejlesztésük ez a futurisztikus kesztyű, amelyet hamarosan felvesznek forgalmazott termékeik közé. A Handroid különlegessége abban rejlik, hogy a szokásos védelmi eszközökön felül több, egyik irányba rugalmas, a másik irányba szilárd elem fut végig az ujjak mentén. Ezek a kesztyű viselési komfortját nem befolyásolják, ellenben baleset esetén megvédik az ujjakat a töréstől, húzódástól. Ugyanezt a rendszert az eddig védtelen hüvelykujjhoz is beépítették. A csuklót érő erőhatásokat egy különleges, méhsejt struktúrájú gél hivatott elvezetni, csökkenteni. A Knox Handroid jövő tavasszal kerül forgalomba Nyugat-Európában.

Tudtad-e?

Geoff Travell egykori motorversenyző 1981-ben súlyosan megsérült egy balesetben. Ekkor határozta el, hogy védőfelszerelések fejlesztésébe kezd. Egy évre rá jelent meg első gerincprotektorával, Knox márkanév alatt. Azóta a Knox a világ elsőszámú CE szabványos protektor gyártójává lépett elé, a motorsporton kívül más, extrém sportokhoz való protektorokat is gyárt.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending