Csatlakozz hozzánk

Hírek

Knox Handroid

Innovatív fejlesztés a kézfej védelmében

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Motorozás alkalmával a kézfej az egyik, sérülésnek leginkább kitett testrészünk. Akár a legkisebb esés alkalmával is ösztönösen kezünk segítségével próbáljuk meg visszanyerni egyensúlyunkat, stabilizálni helyzetünket, csökkenteni a becsapódás mértékét. Éppen ezért a baleseteket nehéz megúszni valamilyen kézsérülés nélkül. Ráadásul a kézfej egy rendkívül bonyolult „szerkezet”, tele nélkülözhetetlen apró csontokkal, izmokkal, inakkal. Nem csoda, hogy a motorversenyzők annyit szenvednek ilyesfajta sérüléseik miatt.

 

 

Az angol Knox cég különböző protektorok fejlesztésére szakosodott, mérnökei különös figyelemmel vannak a gerinc megóvása iránt. Vadonatúj fejlesztésük ez a futurisztikus kesztyű, amelyet hamarosan felvesznek forgalmazott termékeik közé. A Handroid különlegessége abban rejlik, hogy a szokásos védelmi eszközökön felül több, egyik irányba rugalmas, a másik irányba szilárd elem fut végig az ujjak mentén. Ezek a kesztyű viselési komfortját nem befolyásolják, ellenben baleset esetén megvédik az ujjakat a töréstől, húzódástól. Ugyanezt a rendszert az eddig védtelen hüvelykujjhoz is beépítették. A csuklót érő erőhatásokat egy különleges, méhsejt struktúrájú gél hivatott elvezetni, csökkenteni. A Knox Handroid jövő tavasszal kerül forgalomba Nyugat-Európában.

Tudtad-e?

Geoff Travell egykori motorversenyző 1981-ben súlyosan megsérült egy balesetben. Ekkor határozta el, hogy védőfelszerelések fejlesztésébe kezd. Egy évre rá jelent meg első gerincprotektorával, Knox márkanév alatt. Azóta a Knox a világ elsőszámú CE szabványos protektor gyártójává lépett elé, a motorsporton kívül más, extrém sportokhoz való protektorokat is gyárt.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending