Csatlakozz hozzánk

Hírek

Klónozott legenda

Limitált retró-enduró Steve McQueen ajánlásával.

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Na, ki emlékszik még Steve McQueenre? Nem ugrik be? Kérdezd csak apádat… Az amerikai színészlegenda – aki profi autó- és motorversenyző is volt – közel 30 éve nincs köztünk, a legifjabb generáció számára már nem is cseng ismerősen a neve.

MPS Turismo
Euromotor3
AIRFLITE
MPS RAM MOUNT
MPS AUTOMAG
MPS Vespa-MV

Hogy ez ne így legyen, arról – a filmarchívumok mellett – a brit Métisse motormanufaktúra igyekszik gondoskodni. Az angolok nemrég elkészítették annak a gépnek a hű mását, amelyet maga McQueen álmodott meg 1966-ban.

A Métisse Desert Racer afféle hibrid masina volt, hiszen különböző márkák alkatrészeiből gyúrták össze. A mostani replika ugyanazokból az építőelemekből áll, mint az eredeti. A Métisse-féle króm-molibdén ötvözetű acélváz különlegessége, hogy olajtartályként is szolgál. A 35 mm-es első teleszkópok az olasz Cerianitól érkeztek, a villahidak és a hátsó kerékagy BSA gyártmányú. Elöl Triumph kerékagyat találunk, és az erőforrás is az angol gyárból került ki: a teljesen felújított, egyhengeres TR6 blokk 649 cm3-es, és 47 lóerőt ad 6700-as fordulaton. Az üzemanyagot Amal karburátor adagolja, és ugyanilyen márkájúak a kezelőszervek. Természetesen a fényezés is az eredeti színkód alapján készült.

Az alkatrészek közül csak a motor és a hátsó kerékagy eredeti, a többi utángyártott, de teljesen korhű. A Métisse mindössze 300 darabot készít a Desert Racerből, amelynek tankját McQueen aláírása díszíti. A kézi gyártású ritkaság nettó ára 12 999 angol font, vagyis jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 4,5 millió forint. Garancia nincs rá, hiszen versenymotor…


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Asesso

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna
KTM

Trending