Csatlakozz hozzánk

Hírek

Klónozott legenda

Limitált retró-enduró Steve McQueen ajánlásával.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Na, ki emlékszik még Steve McQueenre? Nem ugrik be? Kérdezd csak apádat… Az amerikai színészlegenda – aki profi autó- és motorversenyző is volt – közel 30 éve nincs köztünk, a legifjabb generáció számára már nem is cseng ismerősen a neve.

Hogy ez ne így legyen, arról – a filmarchívumok mellett – a brit Métisse motormanufaktúra igyekszik gondoskodni. Az angolok nemrég elkészítették annak a gépnek a hű mását, amelyet maga McQueen álmodott meg 1966-ban.

A Métisse Desert Racer afféle hibrid masina volt, hiszen különböző márkák alkatrészeiből gyúrták össze. A mostani replika ugyanazokból az építőelemekből áll, mint az eredeti. A Métisse-féle króm-molibdén ötvözetű acélváz különlegessége, hogy olajtartályként is szolgál. A 35 mm-es első teleszkópok az olasz Cerianitól érkeztek, a villahidak és a hátsó kerékagy BSA gyártmányú. Elöl Triumph kerékagyat találunk, és az erőforrás is az angol gyárból került ki: a teljesen felújított, egyhengeres TR6 blokk 649 cm3-es, és 47 lóerőt ad 6700-as fordulaton. Az üzemanyagot Amal karburátor adagolja, és ugyanilyen márkájúak a kezelőszervek. Természetesen a fényezés is az eredeti színkód alapján készült.

Az alkatrészek közül csak a motor és a hátsó kerékagy eredeti, a többi utángyártott, de teljesen korhű. A Métisse mindössze 300 darabot készít a Desert Racerből, amelynek tankját McQueen aláírása díszíti. A kézi gyártású ritkaság nettó ára 12 999 angol font, vagyis jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 4,5 millió forint. Garancia nincs rá, hiszen versenymotor…


Comments

comments

Trending