Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kiss Márk lett a junior motokrosszbajnok!

A 17 éves tolnai versenyző harmadszor ért fel sportága csúcsára. Dominált a hazai junior sorozat királykategóriájában.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Kaposváron zárult le a 2017-es országos junior motokrosszbajnokság. Kiss Márk, a HTS Team korábbi kétszeres junior bajnoka 31 pontos előnnyel várta az utolsó összecsapást, vagyis elég volt számára egy biztonsági motorozás az első futamban, hogy a 85 köbcentis kategória után a junior divízió királykategóriájában, az MX2-esek között is bajnok legyen.

Mielőtt elszabadulnak a lovak

Kiss csapattársa személyében egy újabb veszélyes kihívót kapott Kaposváron, így egyáltalán nem volt sétagalopp számára a verseny. A 15 esztendős Jakob Kristófnak ez volt az első viadala az MX2-esek között, ő idén 85 köbcentiben szerepelt rendkívül eredményesen rangos nemzetközi viadalokon. A jövőben komolyan számolni kell a veresegyházi üdvöskével, mert már debütáló versenyén a kategória krémjének a fejére nőtt: kreatív íveken motorozott, jó tempót diktált, és a nap végén a második helynek örülhetett.

Márk és Kristóf egymás ellen is küzdenek

A bajnoki címre hajtó Kisst azonban nem hozta zavarba ifjú csapattársa tündöklése, hiszen egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, az ácsi első forduló kivételével hibátlanul vette a hazai junior széria erőpróbáit. Hódmezővásárhelyen, Nyársapáton és Ajkán magabiztos győzelmet aratott, Kaposváron viszont meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel a nap végén. Két vendégszereplő, az endurós szakágban vitézkedő Zsigovits Norbert, és a kategóriaújonc Jakob is megelőzte őt, de az ő eredményességük nem befolyásolta a bajnoki címért folytatott harcot, hiszen Kiss legnagyobb ellenfelét maga mögött tartotta.

Zsigovits Norbert és Márk

Az első futamban fékhibával küzdöttem, ami miatt majdnem estem egy nagyot. Nem akartam rizikózni, és a biztos célba érésre koncentráltam, hiszen az első futamban szerzett negyedik helyezésemmel megszereztem a bajnoki címet. A második futamban Zsigovits Norbi jobb volt, nem tudtam elkerülni, így második lettem, pedig gyorsabbnak éreztem magam nála. De nem bánkódok, hiszen amiért egész évben dolgoztam, azt sikerült elérnem. Köszönöm a csapatom, a családom és a támogatóim bizalmát, nélkülük nem sikerült volna.” – nyilatkozta a leintés után a frissen megkoronázott Junior MX2-es magyar bajnok.

Bajnokunk kiharcolta magát

Az idei junior motokrossz sorozat ezzel befejeződött, de a felnőtt bajnokság záró viadalán, illetve a csapatbajnoki versenyen még nyeregbe pattannak az ország legjobb krosszversenyzői.

Végeredmény Junior MX2, Kaposvár:

1. Zsigovits Norbert (Gotthard Racing Team) – 50 pont

2. Jakob Kristóf (HTS Team) – 42 pont

3. Kiss Márk (HTS Team) – 40 pont

4. Klausz Norbert (KTM OKR Team) – 38 pont

5. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) – 32 pont

A dobogó harmadik fokán

A Junior MX2 magyar bajnokság végeredménye:

1. Kiss Márk (HTS Team) – 232 pont

2. Klausz Norbert (KTM OKR Team) – 199 pont

3. Kalász Zsombor (REMX Motocross SE) – 166 pont

4. Lévai Csaba (Hell KTM Kecskemét Team) – 142 pont

5. Harcsa Márk (MAMI Team Fehér) – 114 pont

Még ha egymás ellen harcoltak is, együtt harcoltak! – Kristóf és Márk

Írta és fényképezte: Nagy Norbert, HTS Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending