Connect with us
Suzuki

Hírek

Kiss Márk kupagyőztes MX2-ben

Nyársapáton befejeződött az öt fordulós nemzeti motokrossz kupasorozat 2018-as kiírása. A regnáló Junior MX2 magyar bajnok első élsport titulusát ünnepelhette

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Kiss Márk (18) hibátlan mutatóval, egy verseny kihagyással is meg tudta nyerni az M.C. Klímaszig Nemzeti Motokrossz Kupasorozatot.

Az idei szezonban 5 magyarországi helyszínen rendezték meg ezt a szériát, és a HTS Team versenyzője mindegyiken a legjobbnak bizonyult az Élsport MX2-es kategória mezőnyében: Pannonhalmán, Foktőn, Veszprémvarsányban és Nyársapáton is ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A tápióbicskei derbit külföldi versenyütközés miatt volt kénytelen kihagyni.

“Nagyon örülök, hogy sikerült behúzni ezt a kupasorozatot. Itthon ez a második legrangosabb sorozat a motokrosszban az országos bajnoki széria mellett. Mivel a bajnokságban nincs esélyem az év végi elsőség elhódítására, így különösen fontos volt számomra, hogy a csapatom és a családom rengeteg segítségét meg tudjam hálálni legalább egy titulussal. A junior éveket magam mögött hagyva, azt gondolom, hogy ha felnőttek között is a legjobb szeretnék lenni, akkor ez egy fontos cím volt a pályafutásomban.” értékelt az MX2-es kupagyőztes.

Kiss Márk a junior kategóriákban három bajnoki címet is szerzett a hazai motokrossz bajnokságban karrierje során. 2013-ban és 2014-ben a 85 köbcentisek (13-15 éves korosztály) között nem talált legyőzőre, tavaly pedig a Junior MX2-es kategóriában (15-21 éves korosztály) lett bajnok. Az idei évtől már csak a felnőtt kategóriákra koncentrált, Magyarországon kívül az osztrák, a cseh és a szlovák bajnokságban is megmérettette magát.

A magyar bajnoki sorozat most hétvégén zárul le Gyálon, az MX2-esek között az év végi dobogóért harcol a tolnai tehetség.

 Végeredmény, Nyársapát (MX2):

  1. Kiss Márk (HTS Team)
  2. Déczi Balázs (1WD MSE)
  3. Kruss Károly (MAMI Team Fehér)
  4. Ocsovay Péter (Steel Fire Team)
  5. Horváth Renátó (Motoaction Monpet Team)

M.C Klímaszig Nemzeti Motokrossz Kupasorozat végeredménye (MX2):

  1. Kiss Márk (HTS Team), 200 pont
  2. Horváth Renátó (Motoaction Monpet Team), 186
  3. Wimmer Sándor Bence (HTS Team),184
  4. Kruss Károly (MAMI Team Fehér), 80
  5. Dömök Martin (KTM Kecskemét), 74

Forrás: Nagy Norbert

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending