Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispatakiék versennyel készülnek jövőre

A katari dobogó után a bahraini “tesztverseny” időmérőjén második helyre kvalifikált a magyar

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Az Endurance Világbajnokság katari fordulójáról 19 csapat utazott tovább Bahrainba, ahol a sziget-ország motoros fesztiválján egy hivatalos teszt verseny kerül lebonyolításra. A hat órás verseny célja, hogy a pálya véglegesen kvalifikációt nyerjen a jövő évi naptárba.

 Az RMT21 Racing Team két versenyzővel vág neki ennek a „világbajnoki teszt versenynek”: pilótáik Arie Vos és Kispataki Viktor. A fiúk Katarban Didier Van Keymulennel remek munkát végeztek, hisz a VB futamon harmadikként értek célba. A német alakulat ekkor végzett először dobogón a világbajnokságon, így érthető módon a depó most fokozott figyelemmel követi szereplésüket, megismétlődik-e a dohai dobogó?

A csütörtöki két órás szabadedzésen léptek a pilóták először pályára. A tapadás átlagon aluli, az apró homokszemcséken meg-megcsúsznak a versenyzők. Természetesen a megtett körök tisztítják az ideális ívet, így folyamatosan javul a helyzet. Több összetett és roppant lassú kanyar jellemzi a csúszós  aszfaltcsíkot. Három kanyart 1-es fokozatban, a leggyorsabbat is 3-asban veszik a srácok. Viktor most is látja az előnyét annak, hogy idén nem egy kört tett meg Kecskeméten, pályamotorral. Az összesített köridők alapján Hondájával második volt az alakulat, követve a gyári támogatású Yamaha Ausztriát.

Pénteken minden versenyző két 30 perces időmérőt teljesített. A pályát fokozatosan kiismerve javították meg a résztvevők saját legjobbjukat. A reggel futott köridők átlagolása után az élen ismét az osztrák csapat végzett, mögötte az RMT21, megelőzve az idei összetettben második Bolliger Teamet. A második időmérő edzésre a csapat mindkét versenyzője kapott új hátsó gumit, elsőt csak az előbb pályára lépő Vos, hiszen a versenyen is hasonló távokat kell, hogy kibírjon az abroncs. A holland és a magyar srác is javított legjobb köridején, amivel a rajtrácson megőrizték második pozíciójukat. Az edzésen Viktornak kétszer is megcsúszott a motor eleje, ezért időt vesztett. 2.03.26-os köridejével így is a mezőny hatodik leggyorsabbja lett, saját csoportjában második, miközben olyan kiválóságokat is maga mögé utasított, mint David Checa.

Kispataki Viktor: „Először is, szeretném megköszönni a sok gratulációt és a támogató szavakat, melyeket a hét folyamán kaptam. Remélem sikerül a csapat jó formáját átmentenünk erre a versenyre is, társaimmal mindent megteszünk a jó eredmény érdekében.”

Szombaton 11 órakor (hazánkban 9 órakor) rajtol a viadal, mely a http://ris-timing.eu/ oldalon körről-körre követhető.

Kispataki Viktor részvételét a 2010-es Endurance Világbajnokságon és a bahraini versenyen a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt, a Revolution Média Kft. és SHOX Motoros Áruház támogatja.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending