Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki öt kihagyott versennyel is harmadik

Alpok-Adria Rijeka: Viktor második lett SBK-ban, így a bajnokságot harmadikként zárja

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Viktor Menedzsment

Horvát pályán, Rijekában futotta utolsó fordulóját a nemzetközi Alpok-Adria bajnokság. Kispataki Viktor túl egy izgalmas hétvégén, dobogós az év végi elszámolásban, holott kilenc fordulóból mindössze négyen vett részt…

A csapat természetesen dobogós célokkal, a bajnoki pontállásból kihozható legjobb eredmény reményében és nem utolsó sorban tapasztalatszerzés miatt utazott ki. Továbbá nem elhanyagolható, hogy a brnói WSBK-forduló óta nem volt pályán a Prop-tech Honda.

A pénteki szabadedzéseken több beállítást és gumit próbált ki Kispataki. Az első edzést 1.31, a napot 1.29-es köridővel zárta. Szombaton az első időmérőn 3 tizedes hátránnyal a szlovén Marko Jerman mögött a második helyet szerezte meg Viktor. Az edzés pikantériája, hogy a magyar versenyző kormányára szerelt köridőmérő 1.28-at mutatott, így kissé csalódott a hivatalos időeredmények láttán.

A második időmérőre a hőmérséklet 35 fok fölé emelkedett, így a korábbi teljesítményeken javítani csak kis eséllyel lehetett. Ennek megfelelően Jerman pályára se lépett, Kispataki pedig használt abroncsokkal a beállítások finomításán dolgozott. Elsőként zárta a mért edzést, de – reggeli idején nem javítva – megmaradt a második helye a rajtrácson. A bajnoki pontállás miatt kiemelt figyelmet érdemlő – többszörös cseh bajnok – Michael Filla az ötödik startpozíciót szerezte meg.


A Prop-tech Honda a brünni WSBK-bravúr óta “nem lépett pályára”

Vasárnap a rajtnál meglepően sokáig égett a piros lámpa. A versenyzőket ez némiképp be is zavarta: Berto Camlek beugrott, majd pár méterrel később lelassított, Viktor őt követve elindult, de hamar lefékezett. A zavaró eseményeknek köszönhetően Kispataki a hatodik helyen fordult az első kanyarban, de a pálya felénél már a második helyen jött, ahol is piros zászlóval jelezték, új rajt következik.

A második rajt kiugrásmentesen zajlott. A piros-ezüst Honda ötödikként érkezett az első féktávra, harmadikként jött a kör végén és másodikként láthatták a nézők legközelebb a célegyenesben. Viktor előnyét a pályacsúcsot jegyző Camlekkel szemben folyamatosan növelte, de sajnos eközben az élen motorozó Jermanhoz nem sikerült közelebb kerülnie. A pontverseny szempontjából fontos, hogy Filla jelentős hátránnyal Viktor mögött motorozott, mikor motorhiba miatt a verseny feladására kényszerült.


Kispataki, Jerman és Camlek a rijekai dobogón

„Izgalmas hétvégén vagyunk túl, jó volt újra Rijekában motorozni. Sajnálom, hogy nem jött össze a 28-as köridő és a pálya specialistája, Jerman megelőzése. Az Alpok-Adria Bajnokság harmadik helye azonban megvan, ami köszönhető a csapat kiegyensúlyozott teljesítményének. A többiek idén többször hibáztak, így nem jelentett akkora hátrányt, hogy öt fordulót is kihagytunk” – nyilatkozta az összetettben bronzérmes Kispataki.


Kispatakiék következő megmérettetésére szeptember 10-én, a Hungaroringen kerül sor, ahol a Magyar Bajnokság negyedik fordulóját rendezik

Comments

comments

Trending