Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki ismét remekelt

Alpok-Adria Bajnokság, Pannónia-Ring: Viktor második Superbike-ban

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Viktor Menedzsment

Az Alpok-Adria bajnokság Superbike kategóriájának élére állva, egy szép serleggel tért haza Viktor és csapata a nemzetközi versenyről, amit ezúttal a Pannónia-Ringen rendeztek.

Kispataki versenyszituációban utoljára 2009-ben motorozott a Sárvár melletti pályán, a közelmúltban pedig egy napot tesztelte ott Hondáját. Így az Alpok-Adria verseny pénteki és szombati napján folyamatosan finomítottak az elektronikai- és futómű beállításokon.

Az évek folyamán a Pirellivel kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően Viktor mára nagyobb választékból dolgozhat, ami néha azonban átcsap a bőség zavarába, sőt a futómű finomhangolásánál is számításba kell venni a használt keveréket. Persze a leggyorsabbakkal felvenni a versenyt egy kategóriában nem egy tréfamese.

Szombaton az első időmérő edzést Viktor vitte, 1.54.8-as idejét örömmel fogadta a Prop-tech csapata. A második időmérőn – versenyszimulációt futva – bár néhány századot javított, visszaszorult a negyedik helyre az olasz Pellizzon, a svájci Junod és a cseh Filla mögé. Az izgalmas verseny felől a legszkeptikusabb nézők sem kételkedtek, hiszen az első négy pilóta négy tizeden belül jegyezte leggyorsabb körét!


A negyedik helyről indulva a dobogó második fokára állhatott Viktor

A rajtot Viktor ugyan jól elkapta, de a nagy tumultusban és lökdösődésben az első féktávhoz a hetedik hely környékén érkezett, kaszkadőrös előzéseket végrehajtva a kör végén már a harmadik helyen jött Hondájával. A kiválóan rajtoló Roland Rescht utolérve motorozott az Aprilia gyár támogatását élvező Pellizzon mögött. Őt követte Michael Filla, és a Maco Racing pilótája, Gregory Junod. A srácok egymást nem kímélve küzdöttek, Kispataki nevét a másodiktól az ötödikig jegyezte a pillanatnyi állást mutató monitor.

Viktor Junoddal és Reschel csatázott, miközben Filla és Pellizzon megközelítőleg másfél másodperces előnyre tettek szert. Junod követte a vezető párost, amikor Yamahája felrobbant és a féktávon megcsúszva félreállt. A magyart ez megzavarta, hisz nem tudhatta, hogy csupán sisakja plexije vagy esetleg a gumija is olajos lett-e. Hátránya az élbolyhoz képest ekkor tovább nőtt. E hátrányát a verseny folyamán tartva motorozott, sőt a futam közepén még faragott is lemaradásából, magabiztos előnyt szerezve Resch KTM-e előtt. Filla győzelemre éhesen “dobott egyet” az utolsó körben, így Pellizzion, Kispataki és Resch állhatott dobogóra a 15 körös futam végén.


A Prop-tech Honda csapata Viktor – igen erős mezőnyben megszerzett – második helyét ünnepli

 „Sajnálom, hogy nem tudtam az első helyért csatázni, mert az élbolyról a Reschel és Junoddal folytatott adok-kapok folyamán leszakadtam. Azonban köridők tekintetében a versenyen Pellizzionéhoz hasonlóakat teljesítettem és az 1.54-nek is nagyon örülök, újabb pályán javítottam meg egyéni legjobbamat.  Úgy gondolom kemény mezőny sorakozott fel erre a fordulóra és sikerült meghálálnom a csapatomnak és támogatóimnak belém vetett bizalmát” – nyilatkozta Kispataki.

Viktor a bezsebelt 20 ponttal átvette a vezetést az Alpok-Adria bajnokság pontállásában. Következő versenye ismét a Pannonia-Ringen lesz, június 19-én magyar bajnoki címe megvédéséért száll harcba.


Kispataki ezüstérmével átvette a vezetést a bajnokságban

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending