Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki: húsvét Hockenheimben

Endurance menőnk bronzéremmel ünnepelt, de már a Bol d’Or-ra készül…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Húsvét hétvégi hagyomány a Hockenheimringen az 1000 kilométeres endurance verseny, mely a múltbeli szabályokat megtartva egyedi feltételek elé állítja a versenyzőket. A Wunderlich GmbH csapatának köszönhetően Viktor is kipróbálhatta magát ezen a tradicionális megmérettetésen.

Az egynapos verseny két részből tevődik össze. A két fős csapatoknak először 200 kört kell teljesíteniük megadott idő alatt, egyfajta selejtezőként. Azon csapatok, melyek ezt végrehajtották, részt vehetnek a 14 körös sprintversenyen, amit a pilótacsere fűszerez meg. A cserét minden alakulat a táv felénél, azaz a hatodik, hetedik vagy nyolcadik körben kell, hogy lebonyolítsa.

Viktor egy BMW S1000RR naked bike nyergében kapott lehetőséget a megmérettetésre, csapattársa a német Filip Altendorfer volt. A mezőnynek nem kedvezett az időjárás, mivel a hőmérő higanyszála a délelőtt folyamán nem kúszott 5 fok fölé, és az eső is esett. Viktor ilyen körülmények között ismerkedett a motorral és a pályával.

Az esőben több pilóta padlót fogott, egyik úgy felolajozta a pályát, hogy a betoncsíkot gépekkel kellett takarítani – ez természetesen piros zászlóhoz vezetett. A körülményekre való tekintettel a rendezőség lerövidítette a verseny első felét, megadott idő alatt 100 kört kellett teljesítsen minden csapat.

Viktorék a 100 kört abszolválva várták a le mansi rajtot. A szabályok szerint a pályán és a boxutcában csapatonként a két versenyző és motorjuk lehet, mindenki más a nézőtérre szorult. Így lehet az, hogy a rajtnál bőrruhások fogják bőrruhásoknak a motort.

Filip a rajtot kiválóan elkapta, az első körökben vezette a mezőnyt. A második helyről kiállva adta át a motort Viktornak, aki csapattársával azonos köridőket futva test-test elleni harcban motorozott a leintésig. Harmadikként ért célba a Wunderlich BMW-vel.


Viktor a fekete BMW naked versenygép nyergében

„Örülök, hogy megismerhettem egy új pályát és ezt a több évtizedre visszatekintő versenyt. Szerettünk volna nyerni, de az időjárási körülmények bezavartak, így nem találtuk meg a legjobb beállításokat” – nyilatkozta Kispataki.

A csapat – bár a győzelemben reménykedett – elégedett az eredménnyel. Több tesztelési lehetőségre lett volna szükség az élen végző csapat legyőzéséhez. Viktor egyébként a jövő hétvégén ismét egy BMW nyergében mérettetik meg a Bol d’Oron, a Schubert Motors tagjaként.


Kispataki (balra) egyből a dobogón végzett a nagy múltra visszatekintő versenyen

Forrás: Viktor management

Comments

comments

Trending