Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki győzelemmel zárta az évet!

Katar után a bahreini “tesztversenyen” is a dobogón Viktorék, ezúttal a legfelső fokán!

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Az Endurance Világbajnokság bahreini „tesztversenyén” közel két körös előnnyel nyert Kispataki Viktor alakulata, az RMT21 Racing Team! Rosivall Ágostonék csapata, az Andalucia BMW a harmadik helyen végzett a superstock mezőnyben, ami annak fényében szintén nagyon szép teljesítmény, hogy több technikai probléma is hátráltatta őket. Most azonban következzék a győztesek históriája, vagyis hogyan vitte győzelemre a Hondát a magyar és a holland versenyző.

A német alakulat a VB katari zárófutamán is brillírozott, a dobogó harmadik fokára állhatott fel! A jó formát átmentve Bahreinbe (ahol a világbajnoki mezőny “tesztversenyét”  rendezték, ami a pálya vizsgája a következő évre) megnyerte az itt rendezett hat órás viadalt! A csapat két versenyzője már az időmérők folyamán is remekelt, Kispataki Viktor és a holland Arie Vos megszerezte a második rajthelyet a gyári támogatású Monster Yamaha Austria mögött.

A csapat a hat óra folyamán hét csere végrehajtását tervezte, így mindkét versenyző négy pályára lépésre számíthatott. A „futó” rajtot és az első etapot ezúttal Viktor vállalta. A versenyzők ilyenkor a kvalifikációs sorrendnek megfelelően felállnak a célegyenes egyik oldalára, és a zászlójelzésre a másik oldalon rájuk váró motorra pattanva kezdik meg a viadalt. Kispataki kevés ilyen típusú rajttapasztalata ellenére jól jött el, a gyors kezdőtempót azonban az endurance gumik nem viselték megfelelően, így egy pozíciót veszítve a harmadik helyen adta át Arienak a gépet.


Kispatakiék győzelmében a riválisok gyengélkedése is benne volt, de ez mit sem von le az érdemeikből

A holland egy pozíciót javított, megelőzve a Folch Yamaha pilótáját, miközben a Bolliger Kawasaki váltóproblémák miatt feladta a versenyt. A svájci csapat az idei év világbajnoki másodika, kiesése előtt az RMT21-et lőtávolságból követte, így kiállásuk egy izgalmas futam esélyétől fosztotta meg a nézőket. A következő boxkiállást követően Viktor visszafogottabban kezdett, mint a rajt után: óvta a gumikat. 19 kör elteltével a BOX feliratot látta a táblán, amit elsőre nem tudott mire vélni: normál esetben az üzemanyagjelző kigyulladásakor (mely több mint 20 kör) állnak ki a pilóták kerékcserére, tankolásra, illetve versenyzőcserére. Az előrehozott váltás oka az élen haladó Monster Yamaha Austria kiesése volt, a korábbi világbajnok csapat motorja felmondta a szolgálatot.


Viktorékat szerencsére elkerülte a technika ördöge, Rosivall Ágostonék azonban nem voltak ilyen szerencsések

Kispatakiék tetemes előnnyel ugrottak az élre, így a csapat vezetője „biztonsági” üzemmódra kapcsolt, kiszámolva, mikor cserélhetnek legkorábban úgy, hogy a kiállások száma ne gyarapodjon – az RMT21 ezután stabilan tartotta vezető pozícióját. Az utolsó órában a zsűri 30 másodperces „stop and go” büntetést ítélt a 21-es rajtszámú hondásoknak, szerintük valamelyik pilóta túl gyorsan hajtott át a boxutcán. Mivel speed limiterrel is fel van szerelve a gép (aminek bekapcsolásakor 60km/h-nál gyorsabban nem megy a bringa), értetlenül állt a csapat a probléma előtt, de a bőséges előnynek köszönhetően ez a nem tervezett kiállás sem jelentett veszélyt a sikeres eredményre. Leintéskor Viktorék a második helyezettel szemben közel két körös előnnyel szerezték meg a győzelmet az idény utolsó nagy hosszú távú megmérettetésén.

Örülök a győzelemnek, meglepően sikeresen zárult az év. Természetesen még jobban örülnék, ha további top csapatokat győztünk volna le azok műszaki problémái nélkül, például ha a Bolliger Kawasaki nem kényszerült volna kiállásra. Felemelő élmény volt a MotoGP-t is eredményesen megjárt versenyzőkkel ismét egy mezőnyben motorozni és gyorsabb köröket teljesítve legyőzni őket. Remélem jövőre is ki tudnak tartani mellettem segítőim, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., a Revolution Média Kft. és a SHOX Motoros Áruház” – értékelte a „tesztversenyt” Kispataki Viktor.


Arie Vos és Kispataki Viktor (vagyis az RMT21 Racing Team) a dobogó legfelső fokán!

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Trending