Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki “fél kézzel” is nyert

OB Open, Pannónia-ring: Viktor nem akadt ellenfélre…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Viktor Menedzsment

Az időjárási körülményektől nem zavartatva, Kispataki Viktor végig az Open kategóriát jegyző időpapírok élén állt. Így a pole-ból indulva, rajt-cél győzelmet aratva, 25 pontot bezsebelve tért haza a gyorsasági OB múlt hétvégén rendezett, harmadik, pannónia-ringi fordulójáról.

A szombat délutáni szabadedzéseken kezdte meg Viktor a Prop-tech Hondával a körözést. Mivel két héttel korábban sikeres Alpok-Adria futamot teljesítettek ugyanitt, csupán használt gumival, a korábbi beállításokat lecsekkolni lépett pályára.

Vasárnap vizes aszfalton zajlott az Open kategória időmérő tréningje. Viktor ekkor motorozott életében először a Honda CBR1000 RR-rel vizes körülmények között, ami meglepő adat annak fényében, hogy 2010-ben az Endurance Világbajnokság fordulóin is e modellel versenyzett. Lényeg a lényeg, a megváltozott tapadási viszonyok nem okoztak problémát Kispatakinak. Saját legjobbját folyamatosan megjavítva 2.11-es köridővel szerezte meg a rajtelsőséget, három másodperces előnyt könyvelve ezzel el a második helyezettel szemben.

A verseny száraz körülmények között zajlott, Viktor kiválóan rajtolva hamar magabiztos előnyre tett szert, amit folyamatosan növelt. A 12 körös futam végére 38 másodpercre duzzadt elsőbbsége. Ez barátok között is negyed kör, így izgalmakban ez alkalommal volt hiány.


Open dobogó: Juhász Dávid, a győztes Kispataki és Sárkány Dezső


Izgalmaktól mentes versenyen nyert Viktor…

„Ideje volt már kipróbálni magam és a Prop-tech Hondát vizes körülmények között. Úgy gondolom jól sikerült köridő és ‘bukás-mentesség’ tekintetében is. A versenyen jól rajtoltam, így a mielőbbi magabiztos előny megszerzésére törekedhettem. Köszönöm a csapat hozzáállását és munkáját, nélkülük nem jöhetett volna létre ez az eredmény” – nyilatkozta Kispataki. Az OB mezőnye most hosszabb pihenőre tér, a negyedik fordulót csak szeptemberben rendezik meg.


…akit az eső sem zavart meg – pedig nem ment még vízen ezzel a Hondával

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending