Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki az utolsó Endurance VB-n

Kispataki Viktor az utolsó Endurance VB futamon, Katarban is rajthoz áll. Szurkoljatok!

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Viktor 100%-os teljesítménnyel a Magyar Bajnokság Open kategóriájának győztese. Támogatóinak köszönhetően a 2010-es év hosszú távú, azaz Endurance világbajnokságának (EWC) összes futamán ott lehet, tehát az utolsó, katari fordulót sem kell kihagynia.

A 24 éves versenyző Endurance szereplése a szezon elején hirtelen jött, s az első három forduló alapján elég szélsőségesen sikerült. Általánosságban elmondható, hogy az új közeg és az ismeretlen pályák a szabadedzések alkalmával érezhetőek voltak Viktor köridőiben. Az időmérő edzésekre azonban felszívta magát, behozta lemaradását és jó formáját a versenyre átmentve a csapat elégedettségét kiváltva teljesített.

Az eredményekben ez a jó széria sajnálatosan nem mutatkozott meg:

Le Mans – A csapat 7 órán keresztül a 8-12 helyen motorozott, majd a belga versenyző bukása után a váz elgörbülése miatt az RMT21 Racing Team (minden erőfeszítése ellenére) nem tudta folytatni a versenyt.

– Albacete – Fred Moreira a harmadik helyen motorozott mikor a Safety Car a pályára érkezett egy tömeges bukás miatt. Az autó távozása után a francia az élre állt, így vezető pozícióban adta át Viktornak a motort. Kispataki egy órás motorozása alatt megtartva ezt az elsőséget adta vissza csapattársának a kormányt, aki nem sokkal később bukást és borda töréseket szenvedett, a már sötétben zajló viadalban. Így a csapatnak „nem csak” dobogós, de célba érő esélyei is elszálltak.

–  Magny Cours – A Warm Upon kezdődött a csapat rossz szériája, ugyanis Jed Metcher bukott és kigyulladt a motor. A rajtra alig elkészült géppel pontszerző helyen haladtak, amikor az ausztrál előtt összement két pilóta, így ismét betont fogott. Ez után újabb gyorsszerelésbe fogott az alakulat. A visszaállás után sajnos többször elfüstölt a gép, feltehetően a járó motor oldalt fekvése alatt előálló kenési elégtelenség miatt, így füstbe szállt ez a versenyhétvége is.

A dohai fordulótól így mindenképp célba jutást remél a német székhelyű csapat. Viktor teljesítményével eddig minden alkalommal elégedettek voltak, és elmondták soha ilyen szerencsétlen, többszörös kieséssel tűzdelt évük nem volt. Ezért elnézést is kértek tőle.  

A háromszoros Alpok-Adria bajnok hétfőn utazik Katarba, ebben a Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékpont) a Revoloution Média Kft. és a SHOX Motoros Áruház támogatja. A magyar pilóta reménykedik a balszerencsés sorozat végében, egy jó szereplés lehetőségében:

„A csapatot érő pechek ellenére tetszik az Endurance Világbajnokság hangulata és színvonala. Motivál a sok néző és a gyári csapatok gyorsasága, úgy gondolom ezek a srácok a rövidebb távon futó világbajnoki futamokon is helyt állnak. Ennek köszönhetően sokat fejlődtem, magabiztosan nyertem kategóriámban a Magyar Bajnokságot és motoroztam pályacsúcs közeli (1.51.5) időt a Hungaroringen októberben. Várom a katari viadalt, én ismételten mindent megteszek a jó eredményért. Nagyon remélem, hogy most semmi sem szól közbe, és a kockás zászló vet véget a futamunknak, miközben pontokat szerzünk.”

A verseny hivatalos edzései november 11-én csütörtökön, a 8 órás futam pedig szombaton 13 órakor rajtol el, melyekről folyamatos tájékoztatást adunk.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending