Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispataki az utolsó Endurance VB-n

Kispataki Viktor az utolsó Endurance VB futamon, Katarban is rajthoz áll. Szurkoljatok!

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Viktor 100%-os teljesítménnyel a Magyar Bajnokság Open kategóriájának győztese. Támogatóinak köszönhetően a 2010-es év hosszú távú, azaz Endurance világbajnokságának (EWC) összes futamán ott lehet, tehát az utolsó, katari fordulót sem kell kihagynia.

A 24 éves versenyző Endurance szereplése a szezon elején hirtelen jött, s az első három forduló alapján elég szélsőségesen sikerült. Általánosságban elmondható, hogy az új közeg és az ismeretlen pályák a szabadedzések alkalmával érezhetőek voltak Viktor köridőiben. Az időmérő edzésekre azonban felszívta magát, behozta lemaradását és jó formáját a versenyre átmentve a csapat elégedettségét kiváltva teljesített.

Az eredményekben ez a jó széria sajnálatosan nem mutatkozott meg:

Le Mans – A csapat 7 órán keresztül a 8-12 helyen motorozott, majd a belga versenyző bukása után a váz elgörbülése miatt az RMT21 Racing Team (minden erőfeszítése ellenére) nem tudta folytatni a versenyt.

– Albacete – Fred Moreira a harmadik helyen motorozott mikor a Safety Car a pályára érkezett egy tömeges bukás miatt. Az autó távozása után a francia az élre állt, így vezető pozícióban adta át Viktornak a motort. Kispataki egy órás motorozása alatt megtartva ezt az elsőséget adta vissza csapattársának a kormányt, aki nem sokkal később bukást és borda töréseket szenvedett, a már sötétben zajló viadalban. Így a csapatnak „nem csak” dobogós, de célba érő esélyei is elszálltak.

–  Magny Cours – A Warm Upon kezdődött a csapat rossz szériája, ugyanis Jed Metcher bukott és kigyulladt a motor. A rajtra alig elkészült géppel pontszerző helyen haladtak, amikor az ausztrál előtt összement két pilóta, így ismét betont fogott. Ez után újabb gyorsszerelésbe fogott az alakulat. A visszaállás után sajnos többször elfüstölt a gép, feltehetően a járó motor oldalt fekvése alatt előálló kenési elégtelenség miatt, így füstbe szállt ez a versenyhétvége is.

A dohai fordulótól így mindenképp célba jutást remél a német székhelyű csapat. Viktor teljesítményével eddig minden alkalommal elégedettek voltak, és elmondták soha ilyen szerencsétlen, többszörös kieséssel tűzdelt évük nem volt. Ezért elnézést is kértek tőle.  

A háromszoros Alpok-Adria bajnok hétfőn utazik Katarba, ebben a Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékpont) a Revoloution Média Kft. és a SHOX Motoros Áruház támogatja. A magyar pilóta reménykedik a balszerencsés sorozat végében, egy jó szereplés lehetőségében:

„A csapatot érő pechek ellenére tetszik az Endurance Világbajnokság hangulata és színvonala. Motivál a sok néző és a gyári csapatok gyorsasága, úgy gondolom ezek a srácok a rövidebb távon futó világbajnoki futamokon is helyt állnak. Ennek köszönhetően sokat fejlődtem, magabiztosan nyertem kategóriámban a Magyar Bajnokságot és motoroztam pályacsúcs közeli (1.51.5) időt a Hungaroringen októberben. Várom a katari viadalt, én ismételten mindent megteszek a jó eredményért. Nagyon remélem, hogy most semmi sem szól közbe, és a kockás zászló vet véget a futamunknak, miközben pontokat szerzünk.”

A verseny hivatalos edzései november 11-én csütörtökön, a 8 órás futam pedig szombaton 13 órakor rajtol el, melyekről folyamatos tájékoztatást adunk.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Trending