Connect with us
Suzuki

Akciók

Kispataki a Pirelli rijekai tesztjén

Viktor tudósít a horvátországi gumiteszt első napjáról

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Full Gas

Top pilóták tesztelik a legújabb Pirelli gumiabroncsokat Rijekában – köztük Kispataki Viktor! Jöjjenek a teszt első napjának tapasztalatai a magyar versenyző részéről.

Kispataki Viktor is meghívást kapott arra a rijekai gumitesztre, amin a Pirelli legújabb fejlesztéseit teszteli. Viktor mellett az Alpok Adria két éllovasa, Fabrizio Pellizzon és Michal Filla is részt vett a próbán. Nem véletlen koncentrál a Pirelli Rijekára: ezen a pályán elmaradnak a jó eredmények, már évek óta.

Alapvetően három új abroncsot hoztak a pilótáknak, amelyek nem csak keverékben, de felépítésükben és szerkezetükben is különböznek az eddig használt gumiktól. Pénteken, a teszt első napján a motor beállítása után elsőként az idén bevezetett 190/60-as SC1-es hátsóval ment ki Viktor, hogy viszonyítási alapot szerezzen a teszt hátralévő részére. Ezt követték a speciális abroncsok, a helyszínen lévő Pirelli mérnökökkel kidolgozott terv szerint.

A másodiknak próbált gumi egész ígéretesnek bizonyult, Viktor rendre szórta az 1:31-es köröket. A gumikép is szép maradt, jól bírta a különlegesen durva aszfaltot, majd az utolsó edzésre a harmadik fajta abroncs került fel. Egy baleset miatt viszont a bemelegítő kör után félbeszakították az edzést, így az harmadik tesztalany vallatása másnapra maradt.


Nagy megtiszteltetés egy ilyen teszten szerepelni – Viktor rászolgált az eredményeivel

Kispataki Viktor:

“Már az elsőnek feltett SC1-es gumik is érezhetően jobbak voltak, mint amit itt három éve használtunk. A tapadással kevésbé, inkább a tartóssággal van baj. A ma próbált gumik közül az első csak egy leheletnyivel volt jobb a viszonyítási alapnak használt 190/60-as SC1-es abroncsnál. A második viszont kigyorsításokon érezhetően jobban tapadt, tartósabbnak is bizonyult és nem szedte szét a gumit a pálya. Az egyes első gumi is jobb volt annál, amivel három éve itt mentem”


Viktor jó és stabil időket futott a friss fejlesztésű Pirelliken

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending