Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kispadon: BalatonRing Team 2010

Pár perce kaptuk a hírt. Indul a BalatonRing Team, egyik pilóta Németh Balázs, a másik Tóth Imi!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Pár perce kaptuk a hírt. Indul a BalatonRing Team, egyik pilóta Németh Balázs, a másik Tóth Imi!

Szöveg: BalatonRing Team

A 2010-es versenyévad a felkészülés időszaka lesz a Balatonring Team életében. Jorge Martinez Aspar, az Aspar Team és az Aspar-Balatonring Team csapatfőnöke, a Balatonring Team csapatszponzoraival együttesen annak érdekében hozta meg ezt a döntést, hogy 2011-ben – elsősorban a Moto 2-es géposztályban – már jelenetős eredményeket elérni képes csapatként indulhasson a Balatonring Team. A csapat továbbra is létezik, jelen van a MotoGP világában az Aspar Teamen belül.

A 2009-ben a 250 köbcentis kategóriában az Aspar-Balatonring Team színeiben versenyző Németh Balázs 2010-ben szabadkártyával indulhat majd a Moto2-es géposztály 3-4 világbajnoki futamán – többek között a Balatonringen, a Magyar Nagydíjon – egy a Balatonringet promotáló versenymotoron. Balázs – aki tavaly újoncként 11 pontot gyűjtött a világbajnokságon – az év során részt vehet a teszteléseken és alkalma lesz megfelelő körülmények között edzeni az új motorral is.


A BalatonRing Team két pilótája: Németh Balázs és Tóth Imi
Azt hiszem erre a felállásra nem számított senki.

A döntés értelmében ugyanezt a lehetőséget kapja a Tóth Team versenyzője, ifj. Tóth Imre is. Jorge Martinez és a szponzorok mindent elkövetnek, hogy a 2011-es gyorsaságimototoros-világbajnokságon már egy valóban komoly eredményeket produkáló magyar csapat indulhasson. A Moto 2-es kategória megjelenése egyébként rendkívüli módon megmozgatta a MotoGP világát, amit az is jelez, hogy több mint 90 versenyző kérte regisztrációját a 2010-es évad világbajnoki futamaira. A Dorna, – az IRTA és a FIM szakmai egyeztetésével – igyekezett a potenciális versenyzők eddigi eredményei alapján objetktív döntésre jutni azzal kapcsolatban, hogy ki vehető fel a Moto 2 végleges, 2010-es versenylistájára

TesztMotor.hu:

Ezek szerint a Tóth Team nem vesz részt 2010-ben a Moto2-ben, ám Imi mégis lehetőséget kap a bizonyításra. Sajnos az álom, hogy egyszerre három magyar is ott legyen a MotoGP egyazon kategóriájában, nem teljesül be, hiszen ha jól értelmezzük, akkor Balázs és Imi felváltva kapják majd meg a motort. Vígaszként viszont ebben az évben először lesz magyar GP futam!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending