Connect with us
Suzuki
just1 mx

Műhely

Kisokos: Rat Bike

Kinek a pap, kinek a papné… Van akinek ez a stílus jön be

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Kisokos néven cikksorozatot készítünk. Ha tudni szeretnél valamit, annak mi utána járunk és cikk formájában olvashatod a választ, ha írsz nekünk kérdéseket.

Mi az a RatBike?

G. I. kérdését a Facebook oldalunkon kaptuk, amely igen egyszerű volt, mindössze ennyi:

Mi az a RatBike?

Mi sem merülünk bele túlságosan a témába, de nem szeretnénk válasz nélkül hagyni a kérdezőt, így most ennyit tudtunk kihámozni ebből a témából. A képek azért remek támpontot nyújtanak ennek stílusnak a megismerésére.

A Rat, azaz „patkány” motorkerékpár. Gúnynevét az öreg, (agyon) használt motorokról kapta, amiket a legolcsóbb javításokkal próbálnak az úton tartani. Lényegében a céljuk az, hogy a maximálisan leghosszabb időt kiszolgálja, a legalacsonyabb költségvetésből. Hasonlóak a „túlélési „motorkerékpárokhoz, csak más célra használják. Kinézete nagyban árulkodik a tulajdonosa életformájához. Használói tábora két részre osztható, a klasszikus életformát űző, és a rajongók modern táborára. A stílust megkedvelők nagyon is sokat foglalkoznak a vasakkal, pénzt nem kímélve. Igyekeznek minél érdekesebb és egyedibb kinézetet varázsolni, megtartva a látszatát annak, hogy egy rozoga motorkerékpárról van szó. A legtöbb patkány motor matt fekete, vagy rozsda színű.
Ha megtetszett ez a stílus itt találsz még több RatBike-ot.

Néhány példa képekben. Amint látjátok, mindenféle stílusú motort le lehet építeni rozsdássá, de azért vannak igényesen kivitelezett RatBike-ok is.Ha van ilyen rozsdakupacod, vagy szépen megépített Rat Bike-od kérlek oszd meg velünk alul a FaceBookos hozzászólásokban, hogy mindenki láthassa!

Eddigi Kisokos cikkeink:

 

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending