Connect with us

Hírek

Kiskunlacházán, a régi királyok között

Letűnt korok harcosai ők? Nem úgy tűnik. Inkább trónjukat átadó ősatyák, akik bár lemondtak királyságukról az ifjak javára, azért még most is fel-fellángol bennük a tűz.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Március utolsó hétvégéjén a Retro MX klub Hungary-nak köszönhetően a híres Kiskunlacházai pálya mellett belesétálhattunk az MX hangulat múltjába. A retró korú MX gépek még mindig peckesen álltak, szemeket gyönyörködtetve, sóhajokat csalogatva a nézelődőkből. A motoros élet legbecsesebb kincsei ezek, a büszke tulajdonosok agg-gyermekei.

A pálya mellett sorakozva a depókban, vagy a pályán gurulva ifjabb társaikkal lehetett őket megtekinteni. Én, aki minden héten visszanyúl egy motor márka múltjába, ilyenkor mindig úgy érzem megelevenednek a felfedezett és már megismert, felismert mesehősök amikről írok, de eddig csak képeken láthattam őket. Köszönet érte Kajtár Tibornak, hogy megszervezte a rendezvényt, és mindenkinek, aki kihozta a napfényre ezeket a gyönyörű gépeket.

A kb. 35 öreg motorból, 25 állt a pályára, hogy a híres Gyurászik László féle (ezidáig érintetlen) #5-ös rajtszámú, 1984-es Honda CR250-es felvezető motor mögött (amit ifj. Köbli Tamás vezetett) két kört tegyen azoknak a nagy versenyzőknek a tiszteletére, akik naggyá tették a Magyar Motocross sportot, azoknak akik még köztünk élnek (id. Borka János, id. Czuni László) és azoknak, akik már csak fentről néznek le ránk.

A méltóságteljes vonulást több mint százan kísérték figyelemmel, s hallgatták meg a felvonulás végén az öreg paripák ritka, égbe küldött, erőteljes és érdekes koncertjét. S bár a nap véget ért, még megcsillant a fény a temérdek régi korona égkövén…

Képgaléria:

“Volt egy ikonikus, nagyon híres Lacházi kép a kor két nagyágyújáról, #5 Gyurászikról és #1 Némethről, rendszeresen hihetetlen nagyokat csatáztak, és mivel mind a két motor ott volt ezen a hétvégén, elkészült a remake ugyanabban a kanyarban, sajnos a két félisten nélkül, de azt hiszem így is szenzációs lett, id. és ifj. Köbli Tamásokkal.” – Kajtár Tibor

Fényképek: Karsai Endre és Ámann Tibor

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending