Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

Kis Viktória: magyar Himnusz Katarban (frissítve!)

Wicca minden várakozást felülmúló bravúrt vitt véghez az Ázsia Bajnokság 4. fordulójában, a MotoGP betétfutamán: az első futamot megnyerte kategóriájában, és a másodikon is második lett

Közzétéve

ekkor

wicca katar motogp 2014
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A H-Moto Team magyar versenyzője a szabadedzésen remekül kezdett, hiszen 33 induló közül a 12. helyen végzett, ami kategóriájában a 2., míg a hölgyek tekintetében az 1. helyet jelentette. Az időmérőn ugyan kicsit rossz irányba mentek el a beállításokkal, ami miatt nem tudott javítani köridején, de így is a 18. rajtkockát szerezte meg. Pénteken mindkét futamot ebből a rajtpozícióból kezdhette meg – kategóriatársai közül csak ketten rajtoltak előle.

Pénteken az első futamot délután rendezték, közvetlenül a MotoGP második szabadedzése előtt. Wicca a 18-ról egészen a 12. helyre jött előre a leintésig, kategóriájában pedig az utolsó körig tartó, kiélezett küzdelemben szerezte meg az 1. helyet(igen, pénteken felcsendült a magyar Himnusz Katarban Kis Viktória tiszteletére, és Rossi, Marquez és a többi sztárpilótája, az összes helyszínen levő szurkolóval együtt kis hazánk nemzeti imádságát hallgatta végig, miközben Wicca örömében könnyezett a dobogó legfelső fokán!)

Várt azonban rá még egy futam a nap végén, és mivel azon is szeretett volna jól szerepelni, így az indokolt ünneplés és örömkönnyek után újra a koncentrációé lett a főszerep. A második versenyt már éjszaka, helyi idő szerint este 10 órás kezdettel rendezték, villanyfényben. Az első körökben sajnos egy váltóhiba hátráltatta a magyar versenyzőt, ami miatt eléggé visszaesett a mezőnyben, ám onnan sorra futva kategóriája leggyorsabb köridőit (az első futamban 2:12.457-ig jutott a 2005-ös R6-os nyergében, ami kimagaslóan jó eredménynek számít ezen a pályán). A leintésig visszakapaszkodott a 13. helyre, ami kategóriájában ezúttal a 2. helyre volt elég. Himnuszunk ugyan nem csendült fel újra, de Wicca ismét a dobogóról integetett csapatának és a szurkolóknak. Soha rosszabb hétvégét a magyar motorsportnak!

Kis Viktória nemzetközi mezőnyben is bizonyította tehetségét

„Fantasztikus napon vagyok túl!” – kezdte nyilatkozatát Kis Viktória. “A warm up előtt otthonról telefonos segítséget kaptam Marijan Bajic-Bájótól, hogy jól be tudjuk állítani a futóművet, ami – nem meglepő módon – nagyon is bevált! Az előző napi 2:17.1-ről javítottam 2:15.9-re, úgyhogy jó úton haladtunk. Kezelhető volt végre a motor, tudtam, ezúttal minden jó lesz! Az első verseny délután volt, 30 fokos melegben. A 18. helyről ezúttal a 12. helyre sikerült befutni, ami elégnek bizonyult, hogy magyar Himnusz szóljon az első díjátadón! 6 tizeddel a szlovén lány előtt értem be a célba. Imádtam a verseny minden méterét. Hatalmasat csatáztunk az első és második helyekért, az utolsó körben is oda-vissza előztük egymást. A motor szuperül működött, 2:12.457-et sikerült menni! A díjátadón jól el is érzékenyültem, megkönnyeztem a magyar Himnuszt”

“A második verseny már éjszaka, lámpafénynél volt, helyi idő szerint este 10-kor. Az elején akadt némi technikai problémám, visszaváltásnál többször kidobta üresbe, így jelentős hátrányra tettem szert. Az első 3 kör után elkezdtem finomabban visszakapcsolni a fokozatokat, onnantól kezdve tudtam elkezdeni lefaragni a lemaradásomat. Jó pár motorost vissza kellett előznöm, köztük több ezer köbcentissel motorozót, akik eléggé feltartottak, mivel egyenesben gyorsabbak voltak sokkal, mint az „én” öregecske 2005-ös R6-osom, kanyarban viszont ugye folyton rájuk estem. Mire végre sikerült leküzdeni őket, 7 kör volt hátra, meg két motoros a kategóriámból és egy célegyenesnyi hátrány. Az indiai ellenfelemet pár körön belül lehagytam, de Manca Katrasnikot már nem értem utol, még szükségem lett volna két körre, mivel folyton 2-3 másodperccel gyorsabb voltam nála. A gumikkal sem volt könnyű, mert kigyorsításon folyton elcsúszkált a hátulja a pálya porossága miatt, 2:13.173-at sikerült menni”

“Összetettben 13., kategóriámban 2. helyezést értem el ezzel a motorozással. Hatalmas élmény volt éjjel versenyezni! Nagyon hálás vagyok a lehetőségért Hermann Henriknek, a QMMF csapatának és a H-Moto Teamnek! Összességében a hétvége mérlege: -7,6 másodperc, egy első és egy második helyezés, sok-sok élmény és tapasztalat, új ismerős. Rengeteg segítséget kaptam más versenyzőktől is, itthonról, és nagy lendületet azoktól, akik szurkoltak nekem. Köszönöm mindenkinek, és szeretném megköszönni még egyszer Orosz Csillának, hogy a kiutazásom előtt megjavította a kezem, mert most nem volt vele semmi bajom, és végig jó érzéssel tudtam motorozni. Leírhatatlanul boldog vagyok!”

Wicca menedzserével pacsizik az első futam befutója után

„Nagyon büszkék vagyunk Wiccára! Hihetetlenül megható érzés volt a magyar Himnuszt hallgatni Katarban, megkönnyeztük mindannyian! Tisztelettel köszönöm meg mindenkinek a bátorító üzenetét, Wicca és csapatom nevében ígérem, hogy a jövőben is mindent megteszünk a sikeres versenyzés érdekében” – mondta Kelemenné Szilágyi Noémi, Wicca menedzsere.

„Természetesen örülök neki, hogy már a második alkalommal sikerült ilyen szép (eddig még ezen a versenyen ilyen kiváló eredményt senki nem ért el) eredményt elérni. Mindkét futamot látva, jó érzés volt visszagondolni a decemberi döntésre. Igen, jó döntés volt Wicca, és remélem, ez így is marad még sok éven keresztül. A versenyen elért eredménye mellett viszont, amit szeretnék megemlíteni, hogy hatalmas sikere volt a versenyzők és a versenyen résztvevő összes szereplők között. Sokan, nagyon sokan gratuláltak neki, fotózkodtak és autogramot kértek tőle, mint a nagyok esetében, ami mindannyiunk számára egy komoly elismerés. Wicca nem csak motoros, hanem egy mosolygós, mindenki felé szeretetet sugárzó energiabomba és ezért sokan figyelnek rá. Egy jó antré és egy még jobb folytatás és várjuk a további eredményeket. A világon bárhol is húzzák fel a magyar zászlót és hangzik el a magyar Himnusz, az minden magyarnak és minden magyar motorosnak szól! Katar egy lehetőség volt és Wicca élt vele, ennek örülök és remélem, ez így folytatódik!” – nyilatkozta Hermann Henrik, a MAMS elnöke.

Pénteki előzmények

Wicca számára nagyon pozitívan indult a MotoGP Katari Nagydíjának betétfutama: az éjszakai időmérőn kategóriájában már dobogós helyen ment

A csütörtöki szabadedzésen 33 induló közül a 12. helyen végzett, ami kategóriájában a 2., míg a hölgyek tekintetében az 1. helyet jelentette. Az időmérőn, amit már éjszaka, villanyfényben rendeztek, a 18. lett az abszolútban (kategóriájában a 3.), így a péntek esti két versenyt ebből a pozícióból kezdheti meg. Eddig nagyon biztató formát mutat, és a múltkori versennyel ellentétben szerencsére most már csuklósérülése sem hátráltatja, aminek köszönhetően folyamatosan tud gyorsulni.

Pénteken már a bemelegítő edzésen 2:15.967-es idővel a 14. helyen végzett. Wiccának egyébként nem akármilyen alkalmi mentora akadt odakint, hiszen a csütörtöki szabadedzés alkalmával az az Anthony West is ellátta őt tanácsaival, aki 1998 óta két évet leszámítva folyamatosan a világbajnokságon szerepel, és jelenleg épp a Moto2-ben versenyez a QMMF csapatának színeiben.

Wicca felvette a kesztyűt…

„Nagyon élveztem az éjszakai időmérőt. A lámpák szinte nappali világosság érzetet adnak, egyáltalán nem zavaró, sőt! A szabadedzés után állítottunk az első és a hátsó futóművön is, ami nem vált be, mivel a kanyarban instabil volt a motor. Kimentem a pitbe, hogy helyrehozzuk a malőrt, mert rossz irányba haladtunk, de mivel három versenyzőre van két szerelő, előbb nem volt szerelő, majd nem volt idő rá, hogy változtassunk, így inkább visszamentem azokkal a beállításokkal, és folytattam az időmérőt. Az időmön nem tudtam javítani, 2:17.3-at mentem, ez a 3. helyet jelenti kategóriámban. A warm up-on is túl vagyunk már, és tovább sikerült javítanom az időmön, sikerült bemennem 2:16 alá. Úgy érzem, jó úton haladunk, aminek örülök. Nagyon hálás vagyok az otthoni támogatásért, köszönöm” – nyilatkozta Kis Viktória.


Előzmények:

A H-Moto Team versenyzője, a 2012-ben az Év Magyar Női Motorversenyzőjének választott Kis Viktória az előttünk álló hétvégén Katarban, a MotoGP szezonnyitójának is otthont adó Losail versenypályán képviseli a magyar gyorsasági-motorsportot.


A kecskeméti hölgyversenyző a MAMS elnöke, Hermann Henrik személyes közbenjárásának köszönhetően indulhat el a szóban forgó bajnokság utolsó három fordulóján, amelyen minden költségét a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) állja. A három verseny közül a mostani ígérkezik a legkülönlegesebbnek, több szempontból is.

Az első és legfontosabb, hogy ezen a hétvégén itt indul útjára hosszú várakozás után a MotoGP 2014-es idénye, így jelen pillanatban az egész motoros világ kíváncsi tekintete Katarra szegeződik. A komoly médiafigyelemmel övezett vasárnapi GP-futamot villanyfényben rendezik, csakúgy, mint pénteken Wiccáék futamait – Kis Viktória tehát élete első éjszakai versenyére készül.

A hétvégén – a GP-nek köszönhetően – óriási médiaérdeklődés várható Katarban…

Csütörtökön és pénteken, amikor az Ázsia Bajnokság szabadedzéseit, időmérőjét és futamait rendezik, már javában zajlani fognak a MotoGP, a Moto2 és a Moto3 szabadedzései is, így várhatóan a magyar lány versenyét is több tízezren fogják végigizgulni a lelátókról – ebben a szériában több helyi versenyzőért is szoríthatnak a nézők. Olyan ez, mintha a hungaroringi F1-es Nagydíj egyik betétfutamában lennének magyar versenyzők.

Ez Wiccának már a második katari szereplése lesz, a február 14-15-én megrendezett 3. fordulóban debütált a sorozatban két 6. hellyel, amelynek köszönhetően ennek a mostani versenynek már a bajnoki összetett 9. helyéről vág neki 20 megszerzett pontjával. Wicca viszont nem volt elégedett a múltkori tempójával és helyezésével (egy makacs csuklósérülés is hátráltatta akkor), ezért mindenképp gyorsulni és javítani szeretne.

Kis Viktória képviseli hazánkat a MotoGP nyitány helyszínén

„Egy hónap telt el az első verseny óta. Ez idő alatt sajnos nem volt lehetőségem motorozni, maradt a „száraz edzés”. A motor ugyanaz a 2005-ös R6-os Yamaha marad, a szerelőm viszont új lesz. Remélem, ezúttal nem lesz gond a csuklómmal, sokat dolgoztunk rajta Orosz Csilla segítségével, hogy rendben legyen. Ám a puding próbája az evés, csütörtökön minden kiderül. Mindenképpen jobb helyezésre hajtok, az időmön is bőven van még mit javítani. Örülök, hogy újra itt lehetek, nagyon vártam már ezt a hetet, hiszen nem akármilyen versenyről van szó, mi leszünk a MotoGP betétfutama, és ami még izgalmasabbá teszi, hogy éjszakai verseny lesz, lámpafénynél. Ugyanabban a depóban leszünk, ahol a „nagyok”, azzal a különbséggel, hogy mi nem boxban, hanem egy nagy sátorban leszünk együtt mindannyian, akik a Losail Ázsia Bajnokságban indulunk. Alig várom! Szeretnélek megkérni Titeket arra, hogy mindannyian, akik otthonról figyelni fogjátok a MotoGP eseményeit, kicsit gondoljatok rám is és szurkoljatok, hogy sikerüljön jól szerepelnem és méltó módon képviselnem kis hazámat” – nyilatkozta Kis Viktória.

Használt motorhirdetések

Új aloldallal jelentkezünk, amelyen ingyenes használt motor, felszerelés és alkatrész hirdetési lehetőséggel várunk benneteket. Mindenkinek 10 db ingyenes hirdetést lehet feladni, hogy ne kelljen e-mail címekkel trükközni, ha a motort el kellett adni, akkor a felszereléseknek is lehet, hogy jobb helye lesz valaki másnál.

Az új apróhirdetés oldalunk címe: tesztmotor.hu/hasznaltmotor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending