Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Viktória Katarban tér vissza

Wicca amilyen lendülettel robbant be a motorversenyzés világába, olyan gyorsan el is tűnt tavaly – 2014 viszont a lehető legjobban kezdődik számára: újra a nyeregben, nem is akármilyen közegben

Közzétéve

ekkor

wicca katar 2014
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

2012-ben az év legjobb női motorversenyzőjének választott kecskeméti hölgy egy év kényszerű kihagyás után idén visszatér a versenypályára, méghozzá nem is akárhogy és akárhol: a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján áll rajthoz, ahol nemcsak a H-Moto Teamet, de a MAMS-ot és egész Magyarországot is képviseli majd.

Tavaly egyetlen futamon sem tudott rajthoz állni idehaza anyagi okokból; most a MAMS elnöke, Hermann Henrik közbenjárásával utazhat Katarba – minden költséget a katari szövetség áll.
A bajnokság öt fordulóból áll, amiből kettő már lezajlott (az időjárás miatt ott a szezon októberben kezdődik, és következő év májusában ér véget). A harmadikat február 14-15-én rendezik, Viki ekkor csatlakozik be a katari bajnokság 600 köbcentis motoroknak kiírt, nemzetközi versengésébe.

Vikinek a 250-es Kawasaki után az 1000-es következett – a 600-as eddig kimaradt…

Az 1000-es Kawasakit tehát egy 600-as motorra cseréli, ami újdonság lesz számára, hiszen korábban nem versenyzett még ilyen motorral. Ami viszont nem jelent újdonságot neki, hogy férfiak ellen kell bizonyítania, hiszen ehhez már idehaza, a magyar bajnokságban és az Alpok-Adria kupában is hozzászokhatott.

A felkészülés tekintetében ezen a hétvégén egy kétnapos almeriai (Spanyolország) tesztlehetőséget biztosít számára csapata egy 600-as motoron, a katari bajnokságban is használt Dunlop gumikon.

…ahogy a tavalyi év teljes egészében kimaradt, 2014 viszont jól kezdődik számára

„A FIM kongresszuson, ahol különféle nemzetközi sportdiplomáciai kérdések kerülnek megvitatásra, a Katari Autó és Motorkerékpáros Szövetséggel (QMMF) is folytattam egy beszélgetést, és ők felajánlották, hogy egy magyar hölgyet szívesen látnának a katari versenyek indulói között. Én ezt követően több magyar egyesülettől kértem ajánlatot, és végül a H-Moto Team nyerte el a részvétel jogát, így Kis Viktória fogja képviselni Magyarországot és a magyar szövetséget a katari versenysorozat hátralevő három futamán” – mondta Hermann Henrik, a MAMS elnöke.

„Utoljára a 2012-es szezonzáró futamon (ami október közepén volt) ültem motoron, mivel a tavalyi évet sajnos nulláztam. Tavasszal tisztában voltam vele, hogy nem lesz esélyem rajthoz állni, és az idő múlásával sem változtak a dolgok. Hazudnék, ha azt mondanám, nem viselt meg lelkileg, de a családom és a kedvesem segítségével hamar átlendültem ezen a mélyponton. … Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, és nagyon boldog vagyok, hogy Hermann Henrik rám bízta kis Hazánk képviseletét ezen a bajnokságon. Igyekszem minden elvárásnak megfelelni, és biztos vagyok benne, nem vallok szégyent!” – nyilatkozta a versenyző.

Forrás: P1race

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending