Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Vikinek Andrew Pitt segített

Az utolsó két felmenetel alatt a kétszeres Supersport világbajnok, Andrew Pitt segített gyorsulni a technikás részeken. Az előző zöld bőrruhám egy Andrew Pitt replika volt, amiben 2002-ben világbajnok lett…

Közzétéve

ekkor

wicca katar 2014
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Ahogy arról beszámoltunk, a H-Moto Team női versenyzője, Kis Viktória a spanyolországi Almeriába utazott tesztelni, a katari Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójára történő felkészülés jegyében, ahol egyedüli magyar indulóként képviseli majd csapatát, a MAMS-ot és Magyarországot.

Az említett bajnokság utolsó három fordulóján a katari szövetség meghívására indulhat el, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke, Hermann Henrik személyes közbenjárásának köszönhetően.

Kis Viktória 80 kört tett meg a H-Moto R6-os Yamahájával a versenypályán, ami több mint 300 kilométernek felel meg. Viszonyításképpen, ez majdnem annyi, mint amennyit a 2012-es szezon során összesen teljesített motorjával, minden versenyhétvégét beleértve.

Kis Wicca versenyző és Nagy Győző szerelő

Kis Viktória: “Új motor, új kategória, új pálya, új bőrruha – kezdjük sorjában. Határozottan pozitív élmény volt az R6-os Yamahával edzeni, tesztelni … tetszik, hogy könnyű, és a kanyarsebessége mind a bemenetelnél, mind kigyorsításnál tempósabb, bár pont a súlykülönbség megszokása igényelt több időt, kisebb erőkifejtésbe kerül fektetni a motort: eleinte kissé ’billegősek’ voltak a kanyarjaim”

“Az időjárás most sem kímélt, volt napsütés, erős szél, eső, de sikerült kihasználni minden métert. Fizikailag nem fáradtam el, egyedül a bal csuklóm sínylette meg a szokatlanul kemény kuplungot … úgy gondolom, sikeresnek titulálható a teszt, a kitűzött feladatot szerintem sikerült teljesítenem: végigmotoroztam stabil köridőkkel. Természetesen bőven lenne még hova fejlődni, de kezdetnek nem szeretnék telhetetlen lenni”

Nem csak Wicca tesztelt itt az elmúlt hét során: többek közt a korábbi kétszeres Supersport világelső, a Superbike vb-n is futamgyőzelemig jutó, majd később a MotoGP-t is megjárt Andrew Pitt személyében nem akármilyen hozzáértő segítsége akadt az almeriai pálya fortélyainak elsajátításában (lásd Viki megjegyzését a bevezetőben, amihez annyit tennénk hozzá, hogy kár, hogy nem az a ruha volt rajta 🙂 – a szerk.)

Balra Viki új menedzsere, Kelemenné Szilágyi Noémi

Hermann Henrik, a MAMS elnöke is értékelte a tesztet: „Még nagyon az út elején járunk, hiszen ez az almeriai teszt csak a legelső lépést jelentette hosszú távú céljaink megvalósítása felé. Úgy kezdtük el felépíteni ezt a projektet a H-Moto Teammel közösen, hogy az idei évre mint nulladik évre tekintünk: hosszú távon szeretnénk eljuttatni Vikit – mint magyar női versenyzőt – egy nemzetközi viszonylatban is profi szintre. Nyilván van még hova fejlődni, de ami a legfontosabb, hogy Viki 1-2 éven belül felnőjön ezekhez a komoly tervekhez, mert akkor bármi lehet még belőle”

“Mondtam neki is, a lehetőség azért van, hogy éljen vele az ember. Úgy gondolom, hogy ilyen lehetőség a mai világban kevés ember számára adatik meg, és örömmel látom, hogy ezt ő is tudja, és Almeriában ennek megfelelő intenzitással és komolysággal állt a munkához. Úgy gondolom, hogy a környezet adott ahhoz, hogy valóra váltsa az álmait, de rajta is nagyon sok fog múlni”

“Az élsport rengeteg lemondással jár, mértéket kell tudni tartani, és bizonyos fontos döntéseket meg kell tudni hozni a megfelelő pillanatokban a sport javára. Kitartó munkával és alázattal lehet csak komoly dolgokat felépíteni az életben, és ez az élsportban talán még inkább így van. Ezt várjuk tehát Vikitől, és örömmel hallottam a csapattól, hogy az almeriai teszten ennek tökéletesen megfelelt”

Forrás:
P1race

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending