Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Vikié a jövő?

Csapatfőnöke szerint Kis Viktória lehet 2013 leggyorsabb magyar női motorosa

Közzétéve

ekkor

Euromotor3

Amikor 2011 végén, számos tapasztalattal a háta mögött Kelemen Krisztián nekiállt szervezni csapata, a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team idei szereplését, anyagi hátterét, abban reménykedett, hogy a kicsiny, de nagyon lelkes gárda 2012-ben emlékezetes esztendőt produkál majd.

Nos, a csapattulajdonos elégedett lehet, ugyanis élversenyzője, Győrfi Alen a tanulóévét követően idén már a középmezőny első felének teljes jogú tagja lett a Superbike vb Superstock 1000 kategóriájában, ráadásul a monzai futamon a mezőny legidősebb technikájával a fantasztikus 6. helyet szerezte meg. A 125 GP-ben induló Gyutai Adrián 2007 után újra nemzetközi bajnoki címet szerzett Magyarországnak, miután megnyerte kategóriájában az Alpok-Adria bajnokságot. A csapat egyetlen hölgytagja, Kis Viktória első magyar nőként szerzett pontot Superbike kategóriában nemzetközi versenyen férfiak között, míg Nagy Győző valamennyi versenyén dobogóra tudott állni.

MPS Turismo
Euromotor3
AIRFLITE
MPS RAM MOUNT
MPS AUTOMAG
MPS Vespa-MV

Kelemen Krisztián 2011-hez képest egyértelmű előrelépést várt a csapat élversenyzőjétől, és Győrfi Alen egész éves kiegyensúlyozott teljesítményével meg is felelt ennek az elvárásnak.

„Alen rögtön az első futamot pontszerzőként zárta Imolában, és ezzel megadta a kellő alaphangot az egész szezonnak. Rengeteget tanult a beállítások terén, és a versenyeken sorra bizonyította, megvan benne az a képesség, amivel igazán nagy célokért küzdhet, és ezt idén többször sikerült is előcsalogatnunk. Képes volt már versenyen – Monzában 6. lett – és időmérőn – Silverstone-ban a 9. helyről indult – is bekerülni a top tízbe, ami igencsak bíztató a jövőre nézve. Azonban az örömbe egy kis üröm is vegyült, ugyanis a tíz futamból csak hatszor ért célba pontszerző helyen, míg kétszer ígéretes pozícióban bukott. Ezen mindenképpen javítania kell, akárcsak a koncentrációján. Kifejezetten jó versenyző alkat, aki céltudatosan éli a mindennapjait. Jövőre képesnek tartom arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé, függetlenül attól, hogy a terveink szerint márkát váltunk, és új motorral vág neki a 2013-as szezonnak” – fogalmazott a csapattulajdonos.


Alen az előzetes terveket abszolút túlszárnyalta a megszerzett 27 pontjával, ami ebben az igen erős mezőnyben önmagáért beszél

Az év elejétől kezdve mindig is azt tartotta a szakember, ha Gyutai Adrián marad a 125 GP kategóriában, akkor számára reális cél, hogy megnyerje Közép és Kelet-Európa legnívósabb bajnokságát, az Alpok-Adriát. Igaz, bízott abban, hogy a tehetséges paksi motoros inkább a Superstock 600-ban bizonyítja tudását.

„Így utólag, hogy sikerült megnyernie Adriánnak a bajnoki címet, azt mondom, megérte még egy évet ebben a kategóriában maradnia. Idén egyszer sem esett versenyen, ráadásul hat futamból ötöt megnyert, így megérdemelten lett a sorozat győztese. Nem titok, nem értettem egyet sem az Európa-bajnokságon való indulásával, sem pedig azzal, ahogy ezt kivitelezte, sőt, utóbbi nagyon nem tetszett, de abból a szempontból érthetőnek nevezném a törekvését, hogy meg akarta méretni magát egy igazán rangos mezőnyben. Sajnos azonban nem sikerült kiugró eredményt elérnie Albacete-ben, igaz, az időmérőn önhibáján kívül nem tudott a 33. helynél előrébbről indulni, így a 20. helyen intették le. Alen mögött ő érte el a legjobb eredményt a csapaton belül, és bízom benne, hogy a jövőjét velünk képzeli el, mégpedig a már sokat emlegetett Superstock 600-as kategóriában” – jelentette ki Kelemen Krisztián.


Kis Viki az első magyar női motoros, aki pontot szerzett a Superbike kategóriában nemzetközi versenyen férfiak között

Végül, de nem utolsó a sorban a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team egyetlen női versenyzője, Kis Viktória, aki a sok gond és probléma ellenére történelmet írt.

„Viki meghálálta eredményeivel és a látható és mérhető fejlődésével azt a megelőlegezett bizalmat, amit az év elején tőlünk kapott. Közvetlenségével, kedvességével sokat segített csapatunk elfogadtatásában, amihez aztán szeptember 2-án a Slovakiaringen való pontszerzésével tett szakmailag is teljessé. Már idén bebizonyította, hogy a magyar mezőny egyik leggyorsabb női motorosa, és ha ugyanolyan hozzáállással végigdolgozza a téli felkészülést,
biztos vagyok abban, hogy Kis Viktória lesz 2013-ban a leggyorsabb magyar női pályamotoros” – közölte Kelemen Krisztián.

A Karasna-Kaland távja körülbelül megegyezik majd a tavalyi túráéval, tehát 250-300km-t kell teljesíteni


A csapat Jolly Jokere, egyben legtapasztaltabb tagja, Nagy Győző nemcsak versenyzőként, hanem Alen főszerelőjeként is kiváló munkát végzett egész évben

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

MPS Vespa-MV

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna
KTM

Trending