Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Vikié a jövő?

Csapatfőnöke szerint Kis Viktória lehet 2013 leggyorsabb magyar női motorosa

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Amikor 2011 végén, számos tapasztalattal a háta mögött Kelemen Krisztián nekiállt szervezni csapata, a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team idei szereplését, anyagi hátterét, abban reménykedett, hogy a kicsiny, de nagyon lelkes gárda 2012-ben emlékezetes esztendőt produkál majd.

Nos, a csapattulajdonos elégedett lehet, ugyanis élversenyzője, Győrfi Alen a tanulóévét követően idén már a középmezőny első felének teljes jogú tagja lett a Superbike vb Superstock 1000 kategóriájában, ráadásul a monzai futamon a mezőny legidősebb technikájával a fantasztikus 6. helyet szerezte meg. A 125 GP-ben induló Gyutai Adrián 2007 után újra nemzetközi bajnoki címet szerzett Magyarországnak, miután megnyerte kategóriájában az Alpok-Adria bajnokságot. A csapat egyetlen hölgytagja, Kis Viktória első magyar nőként szerzett pontot Superbike kategóriában nemzetközi versenyen férfiak között, míg Nagy Győző valamennyi versenyén dobogóra tudott állni.

Kelemen Krisztián 2011-hez képest egyértelmű előrelépést várt a csapat élversenyzőjétől, és Győrfi Alen egész éves kiegyensúlyozott teljesítményével meg is felelt ennek az elvárásnak.

„Alen rögtön az első futamot pontszerzőként zárta Imolában, és ezzel megadta a kellő alaphangot az egész szezonnak. Rengeteget tanult a beállítások terén, és a versenyeken sorra bizonyította, megvan benne az a képesség, amivel igazán nagy célokért küzdhet, és ezt idén többször sikerült is előcsalogatnunk. Képes volt már versenyen – Monzában 6. lett – és időmérőn – Silverstone-ban a 9. helyről indult – is bekerülni a top tízbe, ami igencsak bíztató a jövőre nézve. Azonban az örömbe egy kis üröm is vegyült, ugyanis a tíz futamból csak hatszor ért célba pontszerző helyen, míg kétszer ígéretes pozícióban bukott. Ezen mindenképpen javítania kell, akárcsak a koncentrációján. Kifejezetten jó versenyző alkat, aki céltudatosan éli a mindennapjait. Jövőre képesnek tartom arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé, függetlenül attól, hogy a terveink szerint márkát váltunk, és új motorral vág neki a 2013-as szezonnak” – fogalmazott a csapattulajdonos.


Alen az előzetes terveket abszolút túlszárnyalta a megszerzett 27 pontjával, ami ebben az igen erős mezőnyben önmagáért beszél

Az év elejétől kezdve mindig is azt tartotta a szakember, ha Gyutai Adrián marad a 125 GP kategóriában, akkor számára reális cél, hogy megnyerje Közép és Kelet-Európa legnívósabb bajnokságát, az Alpok-Adriát. Igaz, bízott abban, hogy a tehetséges paksi motoros inkább a Superstock 600-ban bizonyítja tudását.

„Így utólag, hogy sikerült megnyernie Adriánnak a bajnoki címet, azt mondom, megérte még egy évet ebben a kategóriában maradnia. Idén egyszer sem esett versenyen, ráadásul hat futamból ötöt megnyert, így megérdemelten lett a sorozat győztese. Nem titok, nem értettem egyet sem az Európa-bajnokságon való indulásával, sem pedig azzal, ahogy ezt kivitelezte, sőt, utóbbi nagyon nem tetszett, de abból a szempontból érthetőnek nevezném a törekvését, hogy meg akarta méretni magát egy igazán rangos mezőnyben. Sajnos azonban nem sikerült kiugró eredményt elérnie Albacete-ben, igaz, az időmérőn önhibáján kívül nem tudott a 33. helynél előrébbről indulni, így a 20. helyen intették le. Alen mögött ő érte el a legjobb eredményt a csapaton belül, és bízom benne, hogy a jövőjét velünk képzeli el, mégpedig a már sokat emlegetett Superstock 600-as kategóriában” – jelentette ki Kelemen Krisztián.


Kis Viki az első magyar női motoros, aki pontot szerzett a Superbike kategóriában nemzetközi versenyen férfiak között

Végül, de nem utolsó a sorban a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team egyetlen női versenyzője, Kis Viktória, aki a sok gond és probléma ellenére történelmet írt.

„Viki meghálálta eredményeivel és a látható és mérhető fejlődésével azt a megelőlegezett bizalmat, amit az év elején tőlünk kapott. Közvetlenségével, kedvességével sokat segített csapatunk elfogadtatásában, amihez aztán szeptember 2-án a Slovakiaringen való pontszerzésével tett szakmailag is teljessé. Már idén bebizonyította, hogy a magyar mezőny egyik leggyorsabb női motorosa, és ha ugyanolyan hozzáállással végigdolgozza a téli felkészülést,
biztos vagyok abban, hogy Kis Viktória lesz 2013-ban a leggyorsabb magyar női pályamotoros” – közölte Kelemen Krisztián.

A Karasna-Kaland távja körülbelül megegyezik majd a tavalyi túráéval, tehát 250-300km-t kell teljesíteni


A csapat Jolly Jokere, egyben legtapasztaltabb tagja, Nagy Győző nemcsak versenyzőként, hanem Alen főszerelőjeként is kiváló munkát végzett egész évben

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending