Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Viki: nyolc ezred az élet

Kis Viktória történelmet írt: élete legjobb hajrája kellett a bravúrhoz

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Kis Viktória lett az első magyar nő, aki pontszerzőként zárt egy nemzetközi futamot a Superbike kategóriában.

Ahogy arról beszámoltunk, történetének legnagyobb sikerét érte el a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team azzal, hogy a Slovakia Ringen rendezett Alpok-Adria Bajnokság vasárnapi futamán a 125 GP-ben induló Gyutai Adrián bajnok lett a kategóriában. Csapattársai közül Kis Viktória is történelmet írt: a Superbike kategóriában ő az első magyar női motoros, aki nemzetközi versenyen pontot szerzett.

Kis Vikit igencsak inspirálhatta csapattársa sikere, mivel élete futamát bemutatva az utolsó métereken előzte meg ellenfelét, és a 26 férfi mellett a 15. helyen végzett. Ráadásul a verseny utolsó harmadát úgy teljesítette, hogy kiesett a bal szeméből a kontaktlencséje. Ez sem hátráltatta abban, hogy a legutolsó kanyarban visszaelőzze ellenfelét, és nyolc ezreddel ugyan, de megszerezze az utolsó pontszerző helyet.

„Egyszerűen el sem akarom hinni, hogy sikerült a pontszerzés, de alaposan megküzdöttem érte. Noha azt hittem, legfeljebb csak esős versenyen lehet esélyem ebben a mezőnyben, végül száraz aszfalton sikerült bebizonyítanom, törékeny nőként is helyem van ebben a kategóriában. Az utolsó körökben már a táblát sem láttam, hogy hányadik vagyok, de bíztam magamban. Az utolsó kanyar előtt bevágott elém az ellenfelem, de rövidebb féktávot vettem, így sikerült visszavennem a 15. helyet. Nyolc ezreddel végül én lettem a jobb, és ez a nyolc ezred most szinte mindent jelent a számomra” – jelentette ki Kis Viktória, aki a magyar bajnokin a 4. helyen végzett.


Ekkor még talán Viki sem gondolta volna, hogy nemsokára megvalósul az álma…

Csapattársai közül Nagy Győző (Superstock 600) ugyan a 22. helyről vághatott neki a tíz körös versenynek, ám a rajtot ragyogóan kapta el, és az első kanyarba már a 15. helyen érkezett, és úgy látszott, akár a 10. hely sem lesz elérhetetlen a számára. Ám az egyik emelkedőn elkövetett egy kis hibát – üresbe váltott –, visszaesett a 20. helyre, ám innen huszáros hajrával végül a nemzetközi mezőnyben a 12. helyen ért célba, míg a hazai bajnokin a második helyen végzett, amivel biztossá vált, hogy összetettben a 3. helyen zárt a hazai pontvadászatban.


Itt pedig Viki tartja az esernyőt csapattársának, a ‘stock600-asok között induló Nagy Győzőnek

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending