Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Viki legyőzte Kovács Nikit

Gyorsasági OB, 2. forduló, Hungaroring – a Next Generation Hungary szemével

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szöveg: NGH SE Képek: Gémesi Balázs

A szombati “tavaszi nyár” után vasárnap borongós idővel kellett szembenézniük a Hungaroringen a gyorsasági OB versenyzőinek. A csapatokon érezhető volt a bizalmatlanság az időjárást illetően. Stefano Favaro lelkes versenycsapata, a Next Generation Hungary ennek ellenére nagy lelkesedéssel és még nagyobb reményekkel várta a versenyeket.

A sort Kis Viki nyitotta, aki első ízben a 11 órakor kezdődő MAMS Ladies időmérő edzésén mutathatta meg tudását. A kezdeti nehézségek ellenére Viki 2:01.526-os idővel rögtön Kovács Niki után a 2. helyről indulhatott. „Murphy megint tudta a dolgát, a reggelünk nem indult túl fényesen. Volt egy gyors pánik a motorkulccsal, ami Kecskeméten maradt. Végül időben megérkezett a kulcs, részt tudtam venni az időmérőn, viszont nem volt sok szabad köröm és az első motorozások alkalmával a köridők sem lettek a legfényesebbek, így sikerült a 2:01,526-tal a 2. rajtkockába kvalifikálnom magam” – nyilatkozta Papp Laci kawasakis tanítványa.

Rövid szünet után folytatódott a program, 13.40-kor a Superstock 1000 következett Wicca számára. Az idő továbbra sem enyhült, sőt az eső is szemerkélni kezdett. Viki a ‘Stock alatt a versenysorozat egyik legkeményebb kategóriájában többek közt Juhász Dávidékkal vette górcső alá a pályát. A Vikitől már megszokott remek rajt ezúttal sem maradt el, a BMW-ket követve végül 1:58.725-ös csúcsidővel a 15. helyen végzett. Ezzel a dicséretes eredménnyel ígéretes Ladies kupát várhattunk a folytatásban…

Délután négy óra után Gyenis Gábor vette át a stafétaboto a 125-ösök versenyén. Testvére, Áron sérülés miatt sajnos nem indulhatott el. A nyolcadliteres géposztály mezőnye 22 fővel startolt el, Gabi pedig a 10. helyről jól elrajtolva az 5. helyen ért célba a 125 Sport kategóriában, míg a Magyar Bajnokin a 2. helyen végzett – utóbbit a kevés résztvevő miatt pontokkal nem értékelték. „Jól rajtoltam a 10. helyről, az első kanyarban negyedikként fordultam. Több körön keresztül a 3. voltam, de a verseny felénél ketten elmentek, egyiküket visszaelőztem és vele a verseny végéig csatában maradtam” – mesélte a futam eseményeit a fiatal versenyző.


Egy második és két első hely: Gyenis Gábor (125), Kis Viktória (Ladies) és Chrobák János (600)

Természetesen Sebestyén Péter sem hiányozhatott a pályáról, a boxból segítette és bíztatta csapattársait, többek közt Chrobák Jánost is, aki  a 600-asok közt mutathatta meg, hogy nem hiába a Spanyol Bajnokság leendő, egyben ígéretes versenyzője. Jani teljesen széria Honda CBR600RR edzőmotorjával mutatta meg a mezőnynek, mire is képes. 1:55,177-es idővel bravúrosan nyerte a futamot. „A rajtot elrontottam, az első kanyarban a 7. helyen fordultam, majd sikerült két kör alatt átverekednem magam a 3. helyre. A 6. körben már sikerült elöl mennem, és végül 1:55-ös stabil körökkel, nagy előnnyel nyertem” – mondta az SST600-as címvédő.

Számos kérdés, vita és időbeni csúszás után végül elérkezett a várva várt MAMS Ladies versenye. Vibrált a levegő a feszültségtől, a felbőgő motorok csak tetézték a hangulatot. Kis Viki hihetetlen küzdelmet folytatott Kovács Nikivel, a kedélyeket a legutolsó pillanatig borzolva végül Wicca megnyerte a meccset. Viki több körön át, a rajt pillanatától fogva vezetett, mígnem utolérték a mezőny két versenyzőjét. „Itt Niki jobban helyezkedett, az utolsó előtti körben megelőzött, a célegyenesben vissza, majd az utolsó előtti kanyarban megint utolértünk két versenyzőt, itt én helyezkedtem jobban és így sikerült megtartanom az első helyet!”elemezte Wicca  versenyt. A boxban kitörő öröm és megszámlálhatatlan gratuláció fogadta 19 éves tehetséget.


Kanyartanulmány Gyenis- és Chrobák-módra: utóbbi hatalmas fölénnyel nyerte kategóriáját


Viki vs. Niki: a fiatal kawás tehetség szoros csatában legyőzte a rutinos és villámgyors Kovács Nikolettet!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending