Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kis Viki: csúcsidő és gumifüst…

OB Pannonia-ring: Kis Viktória csúcsdöntéssel búcsúztatta a 2012-es bajnokságot

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Papp László dragbike legenda felfedezettje, a jelenleg Győrfi Alen csapatában motorozó Kis Viktória eddigi legjobbját érte el a gyorsasági motoros OB idei utolsó, Pannonia-ring-i fordulóján – ami sajnos nemcsak a színvonalas versenyekről marad emlékezetes…

Ugyanis előbb kiderült, hogy azok, akik csak péntek reggel érkeztek meg a pályára, nemhogy edzeni nem tudtak – az időjárási okok miatt kihagyták az első tréninget –, hanem utána egy versenyzői eligazításon történt döntés miatt csak időmérőn próbálhatták ki a motorjaikat, holott az eredeti kiírásban két szabadedzés és egy kvalifikációs tréning szerepelt.

A Superstock 600-ban aztán a futamot követően a motorosok többségének támogatásával egy versenyző óvást nyújtott be, ám többórás vita után ezt ugyan visszavonta, de csak annak ígéretében, hogy a Magyar Motorsport Szövetség kivizsgálja a versenyen tapasztaltakat. Egyelőre a kihirdetett végeredmény tekinthető véglegesnek, hiszen nem tudhatja senki, a MAMS vizsgálata milyen eredménnyel zárul majd.

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team színeiben a Superstock 600-ban versenyző Nagy Győző sem tudta kellően beállítani a Yamaháját a futamra, ám az időmérőn megszerzett negyedik helyét a versenyen aztán a harmadikra cserélte, így a harmadik versenyén a harmadik pódiumos helyezést érte el, ami összetettben végül a 4. pozícióhoz volt elég.

A csapat női versenyzője, Kis Viktória (Superbike) is több futamot volt kénytelen kihagyni családi és tanulmányi okok miatt, ám így is sikerült az álmát megvalósítania: az első magyar nő lett, aki férfiak között pontot szerzett nemzetközi versenyen a Superbike kategóriában. És most, a Pannonia-ringen sem kellett szégyenkeznie, hiszen 11 férfi között végül a hatodik helyen intették le a csinos 19 éves motorost.


Kis Viki új pb-vel (personal best) zárta a versenyszezonját

„Nem volt őszinte a mosolyom, mikor kiderült, hogy az első, a meglehetősen rossz időjárási viszonyok miatt kihagyott szabadedzést követően rögtön időmérőre mehetünk fel a pályára. Igyekeztem nem stresszelni magam, és sikerült a hatodik pozíciót megszereznem tizenegy férfi között. A rajtot elég rosszul kaptam el, így csúnyán beragadtam, de az első kör végére már a hetedik helyen haladtam, és precíz, nyugodt motorozással körről-körre sikerült gyorsulnom. Sőt, a nyolcadik körben megfutottam az eddigi legjobb időmet ezen a pályán – 2:03.120 –, és végül a hatodik helyen intettek le.  Mindent összevetve boldogan indultam haza Kecskemétre, hiszen csúcsdöntéssel zártam a szezont. Most jön egy pici pihenő, majd novembertől megkezdem a téli fizikai felkészülést a jövő szezonra” – fogalmazott Kis Viktória.

A Superstock 600-ban Chrobák János lett a magyar bajnok (legutóbbi – EB – futama videón), míg Superbike-ban az utolsó verseny döntött Rizmayer Gábor javára, aki futamgyőzelmével összetettben is az első helyen végzett.


Nagy Győző (SST600 R6) és Kis Viktória (Superbike ZX-10R)

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team Képek: Lehotzky István

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending