Csatlakozz hozzánk

Kirakat

Kipufogóvariációk az új GSXR1000-hez

SC Project, Akrapovic, Spark kipufogók érhetőek el az új ezreshez

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Nemrég teszteltük a GSXR1000 legújabb változatát, amelyen mindössze egyetlen kivetnivalót találtunk. Méghozzá az ormótlan, hatalmas nagy EURO4-es kipufogót, amelynek a lecserélésre most több alternatívát is kínálunk.

A gyári kipufogó hangja a fölső fordulatszámoknál elég jó, de alul azért lehet dörmögősebb hangokat is kicsalogatni az ezres gépből. Az sem mellékes egy ilyen kipufogócserénél, hogy a nyitott kipufogódobok súlya általában 4-5 kilogrammal is könnyebb lehet egy gyári dobnál, amely ebben a szupersport kategóriában azért elég fontos szempont.

Léteznek csak úgynevezett SlipOn kipufogódobok, amelyek a teljesítményt annyira azért nem befolyásolják és vannak a komplett kipufogórendszerek, amelyek viszont már a teljesítményt is szépen feljebb tudják vinni.

Találtunk a MotoPartsShop.hu kínálatában többféle megoldást is, először jöjjenek a kipufogódobok. Ezekből is van ami “csak” versenypályára ajánlott, tehát nincs benne DB killer, ami azt jelenti, hogy túl hangos utcai közlekedésre. Azonban egyelőre hazánkban ezért nem büntetnek, ezért ezeket is bátran ajánljuk, ha azt szeretnéd, hogy jobban észrevegyenek a körülötted közlekedők.

SC-PROJECT

Elsőként a kezdőképen található SC Project S1 titán dobot javasoljuk, amely szerintünk a legszebb mind közül. Ez egy nem E szabványos cső, viszont az ára elég jó, és hát ahogy ezzel megjelenik a GSXR az szerintünk mindent visz.

Ennek az ára 235.000 Ft

Utána itt ez a szintén SC Project CR-T kipufogó, amely készülhet karbon és titán palásttal is. Ha szeretnéd kérheted titán hálóval is a végén, hogy ne tudjanak beleejteni semmit a kéménybe. Ennek a hangja brutális! A MotoGP érezheted magad annyira mély és hangos lesz a gép hangja mint Iannone és Rins MotoGP motorjáé. Ahogy látszik anyag nem sok van benne épp ettől ez a legkönnyebb is.

Ára: 215.000 titán háló nélkül és 235.000 a hálóval a végén.

Az utolsó SC-Project ehhez a géphez szintén “csak” egy versenydob, amely a CR-T-re hasonlít a legjobban, de ennek a végén is van már egy kis hegesztett kivezetőnyílás. Ennek a neve GP70-R amely teljesen titánból készül, tehát nagyon könnyű.

Ára: 225.000Ft

AKRAPOVIC

Természetesen a legnagyobb illetve a leghíresebb gyártó termékei is megtalálhatóak a MotoPartsShop.hu kínálatában. Kétféle dob és kétféle rendszer van a GSXR1000-hez. Opcionálisan lehet az E legál kipufogódobhoz leömlőt is vásárolni, amely rozsdamentes acélból készül. A karbon dob a gyári óriás dobnál 1,3 kg-mal könnyebb és 2.1 kW-tal erősebb lesz tőle a gép.

A leömlő 328.000 Ft

A E szabványos Euro4-es kipufogódob pedig 288.000 Ft

Az Akrapovic sem akar kimaradni a MotoGP hangélményből, ezért természetesen ők is készítenek ilyen rövid kipufogódobot. Ez 2,3 kg-mal kevesebbé és 1,8 kW-tal erősebbé teszi a GSXR-t. Amint az adatokból látjátok, a maximális teljesítmény eléréséhez kell a kipufogó hossza is, viszont akkor halkabb lesz a gép. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mit szeretne elérni.

A Titánhálóval védett mini dob 244.000 Ft.

 

Az Akrapovic full titán rendszerei ugyanúgy néznek ki, de tudásban van némi eltérés. A Racing Line 4,5 kg-mal könnyebb és 7,8 kW-tal erősebbé, az Evo Line-tól pedig 6 kilogrammal lesz kevesebb és 7,8kW-tal több.

Az Evolution Line 804.000 Ft

A Racing Line 596.000 Ft

 

 

SPARK EXHAUST

A Spark már egy barátságosabb árszinvonalat képvisel, de minőségben nem marad nagyon el a fentiektől.

Spark MotoGP Titanium, amely a gyári dob súlyának kb az egy ötöde.

Ára: 199.000 Ft

 

A SPARK MotoGP Dark a gyári dob helyére csatlakozik, nevéhez illő módon olyan hangokat is hallhatunk belőle.

Ára: 195.000 Ft

A Spark gyárt “rendes”  kipufogórendszert is, amely utcára és versenyzésre is alkalmas. Titánból és rozsdamentesből is készülhet a leömlő. Mindkettő 102 Db hangot bocsát ki magából, mivel a Titán dob ugyanaz mindkettőre.

A full titánból készült 745.000 Ft

A rozsdamentes leömlővel pedig 550.000 Ft

Szükséged lenne tanácsra? Kíváncsi vagy melyik termék felelne meg jobban a Te igényeidnek?

MotoPartsShop.hu – az ország legnagyobb motoros webáruháza
1026 Budapest, Szilágyi E. Fasor 17-21
+36.1.613.0699
Facebook.com/motorosbolt24


 

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending