Csatlakozz hozzánk

Akciók

Kipufogó Amerikából

Gyönyörű kipufogóval találkoztam az újpesti Suzuki Hollósban

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Gyönyörű kipufogóval találkoztam az újpesti Suzuki Hollósban

Nem régiben teszteltem a kisebbik Suzuki Intrudert, abból a kategóriából, ahol a csillogásé és villogásá a főszerep. Ezért van az, hogy mélyen átitatódva a stílussal, elvakulva a króm alkatrészeken visszatükröződő napfénytől, el tudom nézni neki a kisebb nagyobb idegesítő tulajdonságait. Főleg úgy, hogy ha nem gyári dobbal szólal meg. Az ám az orgia.

Ez most csak azért jutott eszembe, mert minap jártam az újpesti Suzuki Hollósnál, ahol az 1800-as Intruderen álomszép kipufogó díszelgett. Gondoltam kiteszem nektek a kirakatunkba, hátha valamelyikőtök pont ilyesmit keres. Rögtön megfotóztam hát és kifaggattam az egyik értékesítőt, Lipták Gábort a króm végekről.

Elmondta, hogy a márka neve Cobra és a csopperek hazájában, Amerikában gyártják őket. Ennek a formának kint nagy hagyománya van, és a kígyos cég ezt fejelte meg még egy kicsit extrémebb megjelenéssel és persze a legújabb gyártási technológiákkal. A csöveket kívülről hővédő krómozott burkolat védi, ami 222 fokban öleli körbe őket. Emellett pedig nem színeződik el a rendszer, ami valljuk be, nem mutatna túl jól egy ilyen motoron.

Bár nem úgy néz ki, de gyárilag “furulya’, azaz zajcsökkentő betét is van a végekben, ami szokás szerint könnyedén eltávolítható. Akkor pedig bődületes hang zuhan ki a közel 1800 köbcentis blokkból, még a sokat hallott fülek is összerezzenek rá. A nyitott csővel lekerül a motorról a katalizátor és minden nemű kipoufogóoldali fojtás is, ami mellett már illik a gép elektronikájához is hozzányúlni. Így még teljesítményt is tudunk növelni, amiből szintén sosem elég egy custom-on. Egyébként elektronikát szintén gyárt a Cobra, talán annak az installálásával a legegyszerűbb a dolgunk.

Végül, de abszolút nem mellesleg megemlíteném, hogy az amerikai márka mind a négy japán márkához és természetesen a Harley-Davidson-onokhoz is gyárt kipufogókat, ráadásul rögtön több félét. Sőt, a legtöbb kiegészítő, mint háttámla, lábtartók, csomagtartó, króm izémizék is benne vannak a kínálatban.


www.cobrause.com

További infót és képet a gyártó honlapján, a www.cobrausa.com -on találtok, élőben pedig nézzétek meg a haza forgalmazónál:

H-P Motor Kft.
cím: 1045. Budapest, Pozsonyi u. 17.
tel.: 061/ 231 – 0040
mobil: 0630/ 453 – 0446
e-mail: gaben@suzukihollosujpest.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending