Connect with us

Hírek

Kilövésre készen: A MotoGP ezen a hétvégén a csillagok felé veszi az irányt

Nem űrmotorozásról van szó, de azért érdemes megemlíteni, hogy a nemzetközi űrállomásról is bejelentkeztek a hétvégi MotoGP versenyt megelőző sajtókonferenciára

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Egy szokatlan konferencia

Elég kemény dolog a MotoGP, de űrhajósnak lenni sem piskóta. A tegnapi sajtókonferencián a jelenlévők mindkettőbe betekintést nyerhettek, ugyanis a szervezőknek sikerült összehozniuk egy élő videó kapcsolatot Andrew J. Feustel űrhajóssal, aki nem mellesleg lelkes GP rajongó.

Az egész, majdnem 20 perces videót had ne fordítsam le Nektek. A lényeg annyi, hogy az égi ember kicsit beszél saját küldetéséről és a technikai sportok iránti rajongásáról, nagyon tiszteli a versenyzőket és azt, ahogy uralni tudják a motorokat ilyen elképesztő sebességeknél.

Ha már sebesség, Andrew 17,000 mp/h-val száguld a Föld körül, tehát kb. másfél óra alatt kerüli meg a bolygót. Ezután mindegyik versenyző feltesz egy-egy kérdést az űrhajósnak a munkájáról, űrhajós témákról, táplálkozásról, mozgásról, felszerelésről, stb.
Ha valakit érdekelne, az kérem nézzen meg egy dokumentumfilmet a témáról.

Commander Andrew J. Feustel, Nasa asztronauta

Vissza a Földre

Most már beszéljünk inkább a motorozásról.
Rossi szerint papíron nekik kedvez a Silverstone, jobbat tudnak menni itt, mint Ausztriában. Feltéve persze ha esni fog az eső, mivel nyerni utoljára 2015-ben láthattuk ezen a pályán a Doktort, esős időjárásban.

Azért az is előfordult, hogy egymás után négyszer állt pódiumra. „Nagyszerű a pálya és nagy múlttal bír. Az elmúlt években mindig jókat versenyeztem itt, a tavalyi is jó verseny volt. Nagy öröm itt motorozni, amikor erős vagy és amikor jól bánsz a motorral.” – nyilatkozta a Doki.

Az időjárás persze kiszámíthatatlan, elvégre Angliában vagyunk. „Tavaly hihetetlen volt az idő, végig sütött a nap. Idén lehet, hogy trükkösebb lesz a dolog, de bízunk a jó időben, aztán majd meglátjuk… remélhetőleg jobbak leszünk, mint az utolsó pár versenyben.”

Rossi mesél kicsit a fejlődési lehetőségekről, a tavalyi Misano előtti lábtöréséről és annak következményeiről és arról is, hogy idén milyen irányba akarnak tovább menni.

A verseny idén sem lesz könnyebb és ezt a Ducati-s Jorge Lorenzo is tudja, ennek ellenére kétségtelenül mindent meg fog tenni azért, hogy ez a verseny legyen a negyedik győzelme a szezonban. Ebbe lehet, hogy pont a csapattársa, Andrea Dovizioso fog beleszólni, ő ugyanis tavaly behúzott egy győzelmet ezen a pályán. „Szép lenne hat győzelemmel zárni az évet, úgyhogy megpróbáljuk. Szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk jelenleg. Egy győzelem és egy sikeres misanói teszt áll mögöttünk, úgyhogy jobban ismerem a motort mint valaha és több tapasztalatom is van vele.” – mesél Jorge. Rossihoz hasonlóan Jorge is szereti a Silverstone-t és szintén bízik a száraz időben.

Kaptunk közben két megerősített hírt is a versenyzőktől: Cal Crutchlow legalább 2020-ig marad az LCR csapatában, Alvaro Bautista pedig átmegy a WSBK Aruba.it Racing Ducati csapatához.

Cal kezdi a nyilatkozatot: „Jó érzés hazajönni Silverstone-ba és bejelenteni a hírt. Miért ne hosszabbítanék? Kiváló nap a mai a nagyszerű hír megosztására. Az LCR Honda csapata támogatott az elmúlt három évben, úgyhogy a következő két évben is megmarad az együttműködés. Ez lesz a leghosszabb idő amit egy csapatnál töltök, úgyhogy pozitívan tekintek a jövő felé.”

Az angol időjárás miatt azért a hazafi is aggódik picit: „Ahogy azt már mindenki elmondta előttem, az időjárás húzósan fest, úgyhogy meglátjuk hogy alakul és miként birkózunk meg a helyzettel. Magabiztos vagyok, ismerem a pályát már jó néhány éve és komfortosan mozgok rajta, remélem jó versenyünk lesz vasárnap.”

Bautista váltása a WSBK-ba egy sikeres 16 éves MotoGP karrier végét jelenti. „Eleinte maradni akartam a MotoGP-ben, de a teljesítményem nem olyan volt amilyen szerettem volna, hogy legyen, nem tudtam olyan gyorsan menni, ahogy akartam. A következő szezon egy új kihívás lesz számomra, hiszen 16 év után a MotoGP-ből átmegyek a WSBK verseny szériába az Aruba Ducati csapattal. Izgatottan várom az új kihívásokat és igyekszem kiélvezni az utolsó versenyeimet a MotoGP bajnokságban.”

A videókat, ITT lehet megtekinteni.

Szerintetek ki a legesélyesebb a pódium csúcsára?

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending