Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Kiemelkedően sikeres évet tudhat magáénak a Motoaction Monpet Team! Idén már tíz dobogós helyezést értek el a versenyzők!

Bemutatjuk a Motoaction Monpet Team motocross csapatot

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A Motoaction Monpet Team vezetője Matern Balázs, volt élsport motocross versenyző.
Bár a motorversenyzést abbahagyta, mégsem tudott elszakadni a sporttól, így megalapította ezt a még fejlődésben lévő ifjúnak mondható csapatot hat éve. Minden erejével azon dolgozik, hogy tehetséges fiataloknak biztosítson hátteret ahhoz, hogy jobb eredményeket érjenek el, és csapata megvesse lábait a már öreg kiforrt tapasztalt csapatok között. Ehhez a munkához csatlakozott korábban Vajnovics Norbert majd Horváth Péter, akikkel közösen munkálkodnak a csapat sikereiért.

Matern Balázs, aki esélyt ad a magyar sportolóknak a fejlődésre

A csapata versenyzői remek eredményeket értek el a 2017évi összetett bajnokságokban és kupasorozatban, ami fejlődő tendenciát mutat. Az egyesület nagyon elkötelezett a motocross sport iránt, és szerény lehetőségei ellenére kiemelten foglakozik másodosztályú versenyzők támogatásával az élsport versenyzői mellett.

A csapat hat tagjának idei évi rövid összefoglalója:

Szőke Márk #795
Márk idei kitűzött célja az MX Open dobogójának legfelső foka volt a Magyar Bajnokságban és a Kupasorozatban egyaránt. Sajnálatos módon egy nem várt kéztörés majdnem lehetetlenné tette még azt is, hogy a dobogó közelébe jusson a 23 éves Budapesti versenyző. A Foktői bajnoki fordulón gipszelt kézzel, de hihetetlen erőbedobással vette fel a küzdelmet ellenfeleivel. A Magyar Bajnokságban így is második helyezést ért el, és elhódította a Magyar Motocross Kupasorozat Kupagyőztese címet is!

Szőke Márk

Ragats Roland #126
A Nagycenki MX2 élsportban versenyző Roland, a Kupasorozat győztese lett és a harmadik helyen zárta Magyar Bajnokság küzdelmeit. A 23 éves Roland teljesítménye egész évben nagyon kiegyensúlyozott volt. Mindig a maximumra törekedett, és karrierje során először ért fel az éves értékelésben a dobogóra. „Roland többszörös Kupagyőztes csapatunk kötelékében viszont a bajnoki érem hiányzott a gyűjteményéből. Büszkék vagyunk, hogy ezt a remek eredményt velünk sikerült elérnie!”

Ragats Roland

Rácz Zoltán #677
A 23 éves Móron élő Zoltán, az MX1 másodosztály idei Motocross Magyar Bajnoka és Kupagyőztese. A csapatot az idei évtől színesíti, fejlődését eredményei tükrözik. Karrierjéből a junior évek teljesen kimaradtak, de mégis sikerült ezt a hiányosságot áthidalni. Rátermettségéből adódóan az MX1 élsport biztos utánpótlása. „A megszerzett két cím kitűzött célunk volt, így az eredménynek mindannyian nagyon örülünk!”

Rácz Zoltán

Horváth Renátó #13
A visszatérő 23 éves Renátó, az idei MX2 másodosztály Motocross Kupagyőztese és a Magyar Bajnokság második helyezettje. A Fonyódon lakó Renátó két éve tagja a csapatnak, s míg tavaly még csak az amatőr kategóriában húzta a gázt, idén már megszorongatta a másodosztály dobogós versenyzőit. Renátó 8 éves kihagyás után tért vissza a motocross körforgásába, látványos stílusával és a homokos pályákon nyújtott kiemelkedő teljesítményével sokak figyelmét felhívta magára.

Horvath Renátó

Gaál Norbert #189
A 28 éves Norbert az MX1 másodosztály idei Magyar Bajnokság második helyezettje. A csapat egyik alapító tagja, ami 2011-ben alakult. A Sopronban élő Norbert 2007-óta aktív tagja a magyar mezőnynek. Tapasztalt és jó versenyző, aki remek startjaival a mai napig megnehezíti a fiatalabb versenyzők dolgát.

Gaál Norbert

Horváth Endre #22
„A valaha élsportban versenyző Nagycenken élő Endre 10 éves kihagyás után a mi színeinkben tért vissza a pályára.” Lassan az öregfiúk mezőnyében is starthoz állhat, de idén bemelegítésképpen a fiatalok közt próbálta megmérettetni magát. Az MX1 másodosztályában az idei kupasorozat versenyén ötödik helyen ért célba. Endre főállasú édesapa akinek 2 gyerkőce nevelése mellett a sport egy remek szenvedély amitől ha eltávolodott egy időre, elszakadni nem tudott.

Horváth Endre

A versenyévad utolsó egyik legrangosabb rendezvényén, a Tápióbicskei Csapatversenyen kettő csapattal álltunk starthoz. Az „A” csapat az előkelő második , a „B” csapat pedig a hetedik helyet foglalta el. A csapat számára lezárult a 2017-es versenyévad, kis pihenést követően még nagyobb erővel vetjük bele magunkat a 2018-as évi felkészülésbe.

Motoaction Monpet Team csapat 2017-es évi eredményei:

Magyar Motocross Bajnokság Élsport MX2

1. Varga Imre (HTS Team) – 222 pont

2. Kiss Márk (HTS Team) – 180 pont

3. Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) – 179 pont

Magyar Motocross Bajnokság Élsport MX Open

1. Hugyecz Erik (HTS Team) – 223 pont

2. Szőke Márk (Motoaction Monpet Team) – 204 pont

3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurergép Racing Team) – 169 pont

Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály MX2

1.Ocsovay Péter (Steel Fire Team) – 222

2.HorváthRenátó (Motoaction Monpet Team) – 209

3.Wimmer Sándor (Markó-Motor Sportegyüslet) – 173

Magyar Motocross Bajnokság Másodosztály MX1

1.Rácz Zoltán (Motoaction Monpet Team) – 221 pont

2.Gaál Norbert (Motoaction Monpet Team) – 209 pont

3.Csernyik Péter (Moto Hp se) – 202 pont

Magyarország Csapatversenye 2017. Tápióbicske

1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) – 15 pont

2. Motoaction Monpet Team I. (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) – 21 pont

3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) – 51 pont

4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) – 55 pont

5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) – 55 pont

6.Gyál Integrál SE (Soóky Zsolt, Kovács Ádám Zsolt, Izsold Zoltán) – 65 pont

7. Motoaction Monpet Team II. ( Ragats Roland, Gaál Norbert, Rácz Zoltán ) – 79 pont

Magyar Motocross MXmánia Kupasorozat 2017 eredményei:

MX Open Kupagyőztes Szőke Márk Motoaction Monpet Team

MX2 élsport Kupagyőztes Ragats Roland Motoaction Monpet Team

MX1 másodosztály Kupagyőztes Rácz Zoltán Motoaction Monpet Team

MX2 másodosztály Kupagyőztes Horváth Renátó Motoaction Monpet Team

Írta: Matern Balázs – Motoaction Monpet Team
Fényképezte: Somogyi Péter

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending