Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kicsi, könnyű, sportos: Aprilia GP45

SXV átalakulás: szupermotóból pályagép, pályagépből utcai motor.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Fotó: Visordown

Íme az ideális sportmotor azoknak, akik számára a könnyű kezelhetőség és a villámgyors kanyarvétel többet jelent a brutális teljesítménynél. Az Aprilia GP45 az SXV 4.5 szupermotó féltestvére, de sajnos zabigyerek: az apa nem Noaléban él…

Két évvel ezelőtt mutattuk be nektek a BeOn Automotive nagy ötletét: a spanyol cég 450-es krosszmotorokból épít kicsi, könnyű pályagépeket, de külön csomagban is kínálja az átalakítókészleteket 4450 euróért (kb. 1,2 millió Ft).

Az ötlet sikeresnek bizonyult, a 450GP névre keresztelt mocik számára Spanyolországban és Nagy-Britanniában is rendeznek versenysorozatot. A nagyszerűen kezelhető, de nem brutálisan erős motorok vezetése hatalmas élmény lehet, és csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az utcai változat. Végül is nem nagy kunszt, hiszen csak lámpákkal, irányjelzőkkel, tükrökkel és rendszámtáblatartóval kellett kiegészíteni a csomagot.

Az első utcai változat, amelyről hírt kaptunk, Angliában készült el egy Aprilia SXV 4.5 szupermoto felhasználásával. A 60 lóerős V2-es masina vázát és blokkját változatlanul hagyták, az idomok, a tank és az ülés viszont teljesen új. Természetesen a futóművet is át kellett alakítani: elölre új villahidak és 43 mm-es, fordított Marzocchi teleszkópok kerültek, hátul a gyári Sachs rugóstag dolgozik az eredetinél rövidebb úton. A Marchesini magnéziumfelnik állítólag Ratthapark Wilairot korábbi GP250-es motorjáról érkeztek, a Race Technology Dash2 műszerfal a sebesség és a fordulatszám mellett kijelzi az aktuális fokozatot és rendelkezik váltófénnyel is. A fékekhez nem nyúltak, de az SXV hullámos tárcsái és radiális első féknyerge bőven elegendő kell legyen a 120 kg-os gép lassításához.

Az utcai átalakítókészlet Nagy-Britanniában 5300 fontba, azaz nagyjából 1,6 millió forintba kerül. Egyébként valószínűleg a spanyolok is készítettek utcai változatot az Apriliából, az ő honlapjukon más fényszóróval és tükrökkel látható a rendszámos kivitel.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending