Connect with us
Suzuki

Vezetéstechnika

Kezdő motorozás Kakucson

Ha kezdő motoros vagy és tanulni, fejlődni, gyakorolni szeretnél, kitaláltunk nektek egy lehetőséget

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Többen kérdezték már, nem tudunk-e olyan pályázási lehetőséget, ami csak kezdőknek szól. Amikor a gyorsabbak nem hagyják állva az embert féktávon, amikor nem érezzük magunkat rosszul, hogy megint kit tartunk fel, amikor nyugodtan és biztonságosan lehet próbálgatni azokat a dolgokat, amiket később közúton is lehet majd alkalmazni.

Nos, a Hungaroringen a nyílt napokon létezik kezdő csoport, de a mogyoródi pálya sokaknak túl gyors, túl széles lehet. Kis túlzással úgy lehet rajta 80-100-zal haladni, hogy közben alig kell dönteni a kanyarokban, az egyenesekben meg egy egész újságot is ki lehetne olvasni.

Sokatok a kakucsi pályát emlegette, ami egy szűk, rövid, kanyargós aszfaltcsík, tehát a célnak megfelelne – ott viszont nincsen rund külön kezdőknek. Emiatt a fürge supermotóstól kezdve a bevállalós simsonosig és a lóerőkkel küzdő 600-as sportmotorokig mindenkivel találkozhatunk fent, a pálya meg nem éppen hemzseg az előzési pontoktól. Tehát egy átlagos napon nem túl ideálisak a körülmények a szárnyaikat bontogató, nem versenyezni vágyó motorosoknak.

Arra gondoltunk – ha van rá igény -, próba jeleggel szervezünk nektek egy olyan napot Kakucson, amire csakis olyan motorosokat várunk, akik tényleg kezdők, és valóban szeretnének tanulni. Hab a tortán, hogy a folyamatos körözés mellett mi pedig szakmai segítséget fogunk nyújtani, azaz bárkinek bármilyen kérdése van, ha meg kell mutatni az íveket, ha szeretne jobban fékezni, ha kíváncsi, hogy mi miért van, akkor tud hozzánk fordulni. Tudunk majd mindenki előtt és mögött is motorozni, majd megbeszélni mi a jó és mi a rossz abban, amit csinál. A lényeg ebben az egészben nem a pályázás és nem a köridők javítása, hanem hogy Tietek a pálya, és így kicsit jobban megismerhetitek a motorotokat és felderíthetitek saját korlátaitokat. Ha kell, mi pedig készen állunk tisztázni bennetek néhány elméleti és nyilván gyakorlati dolgot, amit később majd közúton is tudtok kamatoztatni.

A lehetőségek korlátlanok, mindent úgy alakítunk, ahogy Nektek jó, hiszen ez a Ti napotok lesz, és a lényeg a Ti fejlődésetek!

Az időpontot még nem döntöttük el, mert olyat választunk majd, ami mindenkinek, de legalábbis a többségnek megfelel majd. Egyetlen gond, hogy ezt a kezdőmotorozást hétvégén nem fogjuk tudni megtartani, így egy hétköznapi időpontra kell majd ráböknünk. Ha megvan a nap, akkor délután 1 órától egészen este 7-ig (sötétedésig) motorozhatunk majd kizárólag csak mi. Csoportbeosztás nélkül, aki amennyit szeretne, annyit gyakorolhat.

Ha van rá igény, a menet előtt pár órát tarthatunk szóbeli oktatást is, amikor adunk Nektek egy kicsiny elméleti háttéret a motorozáshoz, azokhoz a dolgokhoz, amit amúgy is nap, mint nap csináltok (vagy kellene csinálnotok).

Bármilyen motorral, akár robogóbal is lehet majd jönni, ismétlem, ez a nap nem a köridőkről fog szólni, hanem a gyakorlásról!


A KakucsRingről a képre kattintva bővebben is olvashattok

A 6 órányi motorozás (azaz a pályabérlet) 6.000Ft-ba kerülne. Ehhez össze kell jönnünk legalább 20-25-en. A menet előtt az esetleges pár óra oktatást (illetve közben a folyamatos segítséget) pedig bízzátok ránk, az külön nem kerül semmibe. Szívesen csináljuk!

Ha szeretnétek jönni, akkor kérlek írjatok egy jelentkező e-mailt a suli@tesztmotor.hu címre “Kezdő motorozás Kakucson” címmel. Kérdezhettek, vagy tanácsolhattok benne bármit, de a következőket mindenképpen írjátok bele:

Név:
Mobilszám:
Motor típus:

Milyen dátum, dátumok felelnének meg a legjobban:

Ha kezdünk meglenni, akkor mindenkinek írok, és kitaláljuk az időpontot!
Addig is vigyázzatok magatokra!

A TesztMotor Kupa 3. fordulója

A TesztMotor Kupa egy igen jópofa módja a tanulásnak. Gyertek el Ti is a következőre!

A TesztMotor Kupa 2. fordulója

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending