Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kettős BMW Motorrad Motorsport győzelem Oscherslebenben

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A nyolc órás verseny nyílt osztályában két HP2 Sport végzett az első két helyen

Kettős győzelmet aratott kategóriájában a BMW Motorrad Motorsport az idei Qtel Endurance FIM bajnokságon, Oscherslebenben. A nyolc órás verseny nyílt osztályában összesen huszonkét csapat küzdött meg. A Richard Cooper és Thomas Hinterreiter páros első, míg Stéphane Mertens, Rico Penzkofer és Gregory Fastré a második helyet szerezte meg csapatának.

Cooper és Hinterreiter 45 perccel a vége előtt még a kilencedik helyen állt összetettben, de Hinterreiter egy kivilágítatlan kanyarból kifele tartva megcsúszott, és – bár vissza tudott térni a pályára – három helyezést csúszott vissza, így a 12. helyen végzett Mertens, Penzkofer és Fastré előtt. A versenyt végül a Team Kawasaki France (Ivan Silva, Julian Mazuecos, Erwan Nigon) nyerte, a második a Yamaha Austria (Steve Plater, Steve Martin, Igor Jerman) lett, míg a Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Matthieu Lagrive, Julien da Costa) a harmadik helyen végzett.

A BMW Motorrad Motorsport csapat tagjai, a nyolc órás versenyről pozitívan nyilatkoztak:

Richard Cooper: “Egy kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna a kilencedik helyen befejezni a versenyt, de sajnos közbejött egy baleset. A mai célunk az volt, hogy a mi BMW-nk érjen be elsőként a célba, és ezt el is értük Thomassal. A csúszáson kívül nem is volt semmi más problémánk, a motor és a csapat is kiváló volt. Ez a verseny jóval keményebb volt, mint a tavalyi. Egyrészt sok erős ellenfél volt a csoportban, másrészt pedig nyolc óra folyamatos vágta, eléggé megviseli a motort és az embert is. Mindent egybevéve azt hiszem, jól teljesítettünk.” – nyilatkozta a 17-es rajtszámú Richard Cooper.

Thomas Hinterreiter: “A baleset olyan gyorsan történt, hogy semmit nem tehettem ellene. Azt hittem még bent maradok a pályán, de a motor hátulja megpattant, és kicsúsztam. Szerencsére vissza tudtam térni a versenybe, de három helyezést vesztettem, amit nagyon sajnálok. Ezt leszámítva a motor jobban ment, mint tavaly és a gumik is igen jól tapadtak. A csapat ismét remekül dolgozott és a kiállások is zavartalanul mentek.”

Stéphane Mertens: „Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük az első két helyet az osztályunkban, de reméltem, hogy az összetettben is bejutunk az első tíz közé. Egy nyolc órás verseny természetesen tartós és megfeszített figyelmet kíván. Szerintem Richard remek munkát végzett és megmutatta, hogy a HP2 Sport remek motor és tud meglepetéseket okozni. A boksz-kiállásaink jól sikerültek, és a csapat egész hétvégén kifogástalanul dolgozott.”

Rico Penzkofer: „Ilyen erős ellenfelek ellen sosem könnyű megnyerni egy versenyt, ennek ellenére hazavihettük a csoport első két helyét. Problémamentes nyolc órát tudhatunk magunk mögött, bár az összetett első tízbe nem sikerült bejutni, ahogy eredetileg terveztük.”

Gregory Fastré: “Nagyon élveztem a versenyt, és jó lett volna, ha 24 órán keresztül tart! Szeretek sötétben versenyezni, ezért jól éreztem magam a pályán. Az egész csapat jól dolgozott, és mindenkit köszönet illet, amiért az első két helyen végeztünk a csoportban. Ez szép teljesítmény, főleg ha azt nézzük, milyen erős ellenfelekkel kellett megküzdenünk. Ez egy igen jó eredmény a BMW-nek és nagyon remélem gondolnak rám, ha közeledik a következő verseny.”

Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója: “Mindenek előtt nagyon örülök az eredményeknek – a csoportunkban ennél nem is érhettünk volna el jobb helyezést. A Le Mans-i pechünk után jó volt végre győztesként végezni. Szerencsénk volt, hogy Thomas sérülés nélkül folytathatta tovább a versenyt bukása után, a két motorral pedig semmi gond sem volt. Boldog vagyok, hogy nem-japán motorként a BMW ért célba elsőként, és, hogy az első két helyezést szereztük meg. A csoportunkban összesen 22 versenyző indult, és közülük néhányan a Német Bajnokság erős csapataival jöttek, így mindet legyőzni egy igazán szép teljesítmény, a HP2 Sport pedig ismét bizonyította, hogy egy nagyszerű motor.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending