Connect with us
Suzuki
just1 mx

Egyéb

Kétezer köbcentis, 334 lóerős V8-as naked motor Ausztráliából, jöhet?

Meglehetősen szellős a V8-as motor piac, leginkább Amerikában jöhetnek szembe ilyen dögök, ezt viszont most az Ausztrálok eszelték ki

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A motor a PGM V8 elnevezést viseli, megálmodója, Paul G. Maloney, neve után szabadon.

Túl sok időt nem fordított a modellnév kitalálására, annyi biztos. Paul nem az egyszerű utat választotta: ahelyett, hogy egy meglévő autóból származó V8-as blokkot cipőkanalazott volna egy motor vázába, inkább fogott két Yamaha R1-es blokkot és csinált belőlük egy 1,996 köbcentis, 90 fokos hengerszögű, 334 lóerős, 214 Nm-es erőforrást. Az izmos teljesítmény és a nagy motor ára a magas tömeg: szárazon 241 kilót nyom a gépezet, ami egy naked / sport motorhoz képest nem túl jó, viszont egy túra gépnél már elfogadható adatnak számít.

A bitang nagy blokkot egy króm-molibdén térhálós vázba sikerült bepasszírozni, a segédváz megmunkált alumínium, az idomok és egyebek pedig szénszálból készültek. A 4-2-1 kiosztású leömlő egyedi csövezéssel kerüli meg a Yamaha R1 lengőkart és egy pár Akrapovic dobban végződik, hangra így nemigen lehet panasz. Viszonyításképpen a Kawasaki H2 237 kilót nyom, de cserébe 106 (!) lóval gyengébb, mint a PGMV8.

Az ára átszámítva nagyjából 35 millió forint körül fog mozogni, de ezért cserébe legalább technikát is kapunk:  Ohlins FGRT301 első villa, Ohlins TTX Mk2 rugóstag, kovácsolt alu Marchesini felnik, valamint fullos Brembo fékek mind a csomag részeit képzik. 

Mozgás közben sem néz ki rosszul, leginkább a hangja miatt érdemes meglesni a videót:

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending