Csatlakozz hozzánk

Hírek

Két magyar a Superbike-ban

A WSBK február 23-ai, Phillip Island-i nyitófordulóján már biztosan Sebestyén Péter lesz Tóth Imre csapattársa a Team Tóthnál – immáron az ezresek között, a Superbike EVO kategóriában, BMW-vel

Közzétéve

ekkor

superbike evo 2014 hun
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Hogy utána mit hoz a jövő, az egyelőre kérdés, de mindkét fél bízik a közös folytatásban. A teljes szezon még nem biztosított Petinek, de Ausztráliában már biztosan ő lesz Tóth csapattársa. Imi a P1race portál érdeklődésére már korábban elmondta, másik magyart szeretnének a másik motorra – bár több külföldi érdeklődő is akadt a posztra, de Tóthék a lehető legtovább kivártak, próbálva minél több időt adni Petiéknek, hogy összeszedjék az induláshoz szükséges összeget.

„Örülök neki, hogy Peti személyében egy magyar srác csatlakozik hozzám a csapathoz. Ausztráliában biztos ő fog jönni velünk. Reméljük, a többi versenyre is sikerül majd összeszednie a büdzsét, és a továbbiakban is együtt folytathatjuk a vb-n” – kommentálta a hírt röviden Tóth Imre, aki maga is első évére készül a Superbike kategóriában, noha korábban már a 600-asok között, a Supersport vb-n és a MotoGP 250-ben is értékes tapasztalatot szerzett.

Tóth Imre magyar csapattársat kapott a nyitányra, de lehet, hogy az egész szezonra

Sok lesz az újdonság Sebestyén Petinek is, aki tavaly még a European Junior Cupban versenyzett, ahol a remek 6. helyen végzett az év végi összesítésben. „Nagyon-nagyon örülök ennek a lehetőségnek, de annál jobban izgulok is miatta! Imiékkel nagyon jó a kapcsolatom, már akkor is folyton átjártam hozzájuk a depóban, amikor anno a Rookies Cupban mentem, és ez tavaly is ugyanígy volt a Junior Cup versenyhétvégéin. Ettől függetlenül őszintén szólva picit meglepett az ajánlatuk, nem gondoltam, hogy pont engem fognak megkeresni ezzel. Főleg a megelőlegezett bizalom az, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Nincs tapasztalatom ebben a kategóriában, 1000-es motorral is eddig egyszer mentem életemben, a Pannonia-ringen, mégis bíznak bennem, és ez nagyon jó érzés. Igyekszem tökéletesen felkészülni az ausztrál tesztre és versenyre, és megszolgálni a bizalmat. Kemény tanulási folyamat lesz, az biztos, de túlzott elvárások egyelőre nincsenek felém. Nagy a kihívás, fel kell nőni a feladathoz, de ez az a fajta kellemes probléma, amit nagyon szeretünk!” – mondta el vidáman Sebestyén Peti.

Superbike EVO

Az ún. EVO-kategóriás motorok egyszerre mennek majd a többi Superbike-kal – ez EVO-k kb. 20-25 lóerővel gyengébbek lesznek, mint a gyári technikák. A BMW S 1000 RR-rel induló magyaroknak nagy nevű ellenfelekkel kell küzdeni az EVO-ban, hiszen a BMW Italia színeiben például a Superstock 1000 tavalyi bajnoka, Sylvain Barrier is újoncként csatlakozik a sorozathoz, de ott lesz a Supersport vb korábbi bajnoka, Fabien Foret, Niccoló Canepa és David Salom is, hogy tényleg csak a legnagyobb neveket, és csak az EVO-sokat említsük!

Forrás: P1race

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending