Csatlakozz hozzánk

Hírek

Két helyen is versenyez a sérült Németh

Kornél szombaton a cseh bajnokság zárófutamán, vasárnap a hazai csapatbajnokságon indul

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Hell Racing Team

Az utóbbi hetek komoly sérülései után épphogy csak regenerálódó Németh Kornélra meglehetősen nehéz hétvége vár. A Hell Racing Team ridere szombaton a cseh bajnokság zárófutamán versenyez, míg vasárnap már Pannonhalmán, a hazai csapatbajnoki viadalon ül ismét motorja nyergébe. Prerovban a legfőbb cél az eddig megszerzett második hely megtartása, amihez Kornélnak – a szoros pontállás miatt – egy igazán jó eredményre lesz szüksége.

Az újabb sérülése és súlyos agyrázkódása után a héten kezdett újra komolyabb edzésbe Németh Kornél. Noha múlt szombaton a sikerrel zárult idei Nth Ride Day-en azért Kornél sem hagyta ki a közös motorozást a kiváló állapotú nyáregyházi pályán, ott még inkább csak óvatosan ment, tesztelve a balesete utáni állapotát. A hét első három napján a komlói és a paksi pályán rótta a köröket a magyar klasszis, hogy újra topformába hozzá magát. Kornélnak ezúttal egy remek edzőpartnere is akadt 4 éves kisfia, Corey személyében, aki életében először ült fel egy PW50-esre, de vélhetően nem utoljára.

„A héten próbáltam minél többet motorozni, mert előzőleg elég sokat kellett pihennem a szerencsétlen sérüléseim miatt. Amíg be nem melegszem, addig igencsak érzem még a bal vállam, amelyikben az ínszalag részlegesen elszakadt. Két-három kör után azonban már sokkal jobb és amint bemelegszem, utána már nem fáj, remélem a futamon sem lesz vele problémám” – mesélt a felkészüléséről a tizenhatszoros magyar bajnok.

A prerovi versenyhétvégén a második pozíció megőrzéséhez igencsak jól kell motoroznia a kaposvári születésű MX ridernek, ugyanis a jelenleg harmadik helyen álló Jiri Cepelák csupán négy ponttal van lemaradva Kornél mögött. „Igen, valóban kiélezett a küzdelem a végső hajrában, és előre nem tudom megjósolni, hogy mennyire fog hátráltatni a sérülésekből adódó esetleges fájdalom. Annyit megígérek, mindenképpen megpróbálom a maximumot kihozni magamból mind a tempót, mind a fizikális erőnlétet illetően!”

Kornél az indulás előtti utolsó napot a motorja versenyre való felkészítésével töltötte, ugyanis Csehországból hazafelé az irányt egyenesen a pannonhalmi pálya felé veszi, ahol a magyar csapatbajnoki futamon vesz majd részt. Ahogyan egész évben, úgy ezen a hazai versenyen is a KTM Kecskemét színeiben indul, akik ezúttal az OKR Racing csapatával közösen alkotnak egy csapatot a vasárnapi megmérettetésen. Annyit már tudni lehet, hogy a top pilóták csapatát Kornél mellett Szvoboda Bence erősíti majd.


Kornélnak – sérülései ellenére – jól kell mennie Prerovban, hogy megőrizze a cseh bajnoki ezüstjét

A cseh bajnokság állása (MX3 Open)

1. Michek Martin 254
2. Németh Kornél 218
3. Jiri Cepelák 214

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending