Csatlakozz hozzánk

Hírek

Két helyen is versenyez a sérült Németh

Kornél szombaton a cseh bajnokság zárófutamán, vasárnap a hazai csapatbajnokságon indul

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Hell Racing Team

Az utóbbi hetek komoly sérülései után épphogy csak regenerálódó Németh Kornélra meglehetősen nehéz hétvége vár. A Hell Racing Team ridere szombaton a cseh bajnokság zárófutamán versenyez, míg vasárnap már Pannonhalmán, a hazai csapatbajnoki viadalon ül ismét motorja nyergébe. Prerovban a legfőbb cél az eddig megszerzett második hely megtartása, amihez Kornélnak – a szoros pontállás miatt – egy igazán jó eredményre lesz szüksége.

Az újabb sérülése és súlyos agyrázkódása után a héten kezdett újra komolyabb edzésbe Németh Kornél. Noha múlt szombaton a sikerrel zárult idei Nth Ride Day-en azért Kornél sem hagyta ki a közös motorozást a kiváló állapotú nyáregyházi pályán, ott még inkább csak óvatosan ment, tesztelve a balesete utáni állapotát. A hét első három napján a komlói és a paksi pályán rótta a köröket a magyar klasszis, hogy újra topformába hozzá magát. Kornélnak ezúttal egy remek edzőpartnere is akadt 4 éves kisfia, Corey személyében, aki életében először ült fel egy PW50-esre, de vélhetően nem utoljára.

„A héten próbáltam minél többet motorozni, mert előzőleg elég sokat kellett pihennem a szerencsétlen sérüléseim miatt. Amíg be nem melegszem, addig igencsak érzem még a bal vállam, amelyikben az ínszalag részlegesen elszakadt. Két-három kör után azonban már sokkal jobb és amint bemelegszem, utána már nem fáj, remélem a futamon sem lesz vele problémám” – mesélt a felkészüléséről a tizenhatszoros magyar bajnok.

A prerovi versenyhétvégén a második pozíció megőrzéséhez igencsak jól kell motoroznia a kaposvári születésű MX ridernek, ugyanis a jelenleg harmadik helyen álló Jiri Cepelák csupán négy ponttal van lemaradva Kornél mögött. „Igen, valóban kiélezett a küzdelem a végső hajrában, és előre nem tudom megjósolni, hogy mennyire fog hátráltatni a sérülésekből adódó esetleges fájdalom. Annyit megígérek, mindenképpen megpróbálom a maximumot kihozni magamból mind a tempót, mind a fizikális erőnlétet illetően!”

Kornél az indulás előtti utolsó napot a motorja versenyre való felkészítésével töltötte, ugyanis Csehországból hazafelé az irányt egyenesen a pannonhalmi pálya felé veszi, ahol a magyar csapatbajnoki futamon vesz majd részt. Ahogyan egész évben, úgy ezen a hazai versenyen is a KTM Kecskemét színeiben indul, akik ezúttal az OKR Racing csapatával közösen alkotnak egy csapatot a vasárnapi megmérettetésen. Annyit már tudni lehet, hogy a top pilóták csapatát Kornél mellett Szvoboda Bence erősíti majd.


Kornélnak – sérülései ellenére – jól kell mennie Prerovban, hogy megőrizze a cseh bajnoki ezüstjét

A cseh bajnokság állása (MX3 Open)

1. Michek Martin 254
2. Németh Kornél 218
3. Jiri Cepelák 214

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending