Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Két nemzet bajnoki címére tört Zanócz Noel

A 2020-as év sok meglepetést és nem várt fejleményt tartogatott az orosházi sportoló számára

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG
Az alapozó időszak és a felkészülés már a tavalyi évben megkezdődött decemberben. Egy gondosan felépített programot készített számára edzője ami folyamatos kontroll és korrekció mellett került elvégzésére.

A Husqvarna Maurer Racing Team sportolójának idei első versenyei Olaszországban kezdődtek az Internazionali D’Italia nevű nagy bajnoki sorozat 85 köbcentis kategóriájában.

 A mediterrán ország versenyeiről azt kell tudni, hogy igen nagy népszerűségnek örvend a motocross sport, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a gyerek kategóriákat Junior és Senior géposztályokra bontják, ahol utóbbi számít az igazi kemény magnak. Hát Noel ez utóbbiban tette próbára tudását.
Az csak hab a tortán, hogy az említett magas létszám miatt A és B csoportban delegálják a pályára a versenyzőket az edzéseken, ahonnét a legjobb 20/20 fő jut be a futamokra.

Az egyébként világbajnoki eseményeken edződött ellenfelekkel tűzdelt mezőnyben igen változatos rajtfogásokat követően zárkózott fel vagy épp tört az élre Noel, és a két verseny négy futamában szerzett pontjai alapján az első helyen várta az őszi folytatást.

Az öröm azonban nem tartott sokáig. A hazautazás után egy motoros edzésen esés következtében májsérülést szenvedett a Husqvarnás sportoló.

Hosszú hónapokig tartó rehabilitációt jósoltak az orvosok, viszont  a hazai országos bajnokság kezdete a küszöbön állt.

A világjárvány miatt időt nyert Noel a gyógyulásra, így a májustól októberig zajló magyar szériában mégis részt tudott venni. 5 helyszín 10 futamából tevődött össze ez a sorozat.
Az első májusi versenyen mindkét futamban győzni tudott Noel, majd őszig szünet következett a hazai bajnoki sorozatban, de a nyár folyamán sem álltak meg az edzések.
A motoros edzőtáborok, csoportos és személyes foglalkozások mellett integratív edzésmódszerek kerültek bevonására ami alapján zajlott a teljesítményfokozás a Kerner Motorsport Akadémia foglalkozásain.

Természetesen amint lehetőség nyílt nemzetközi versenyeken való indulásra, egyből a nevezők között találhattunk a Zanócz nevet. A cseh és a szlovén bajnokság maradéktalan teljesítését sajnos a pandémia akadályozta utazási nehézségek gátolták  meg, azonban ahol rajthoz állt Noel, ott mindig az elsők között végzett. Így volt a nyár végén megrendezésre került olasz versenyen is, ahol szintén diadalmaskodott a fiatalember.

 Ősszel folytatódott a második harmadik és negyedik versennyel a magyar bajnokság, ahol fej-fej mellett haladtak ellenfelével és szerezték az első és második helyeket, ami rendkívül izgalmassá tette a pontvadászatot.
 Az utolsó versenyen azonban ismét dupla futamgyőzelmet aratott az orosházi motoros, így megnyerte az idei magyar bajnokság Mx85-ös kategóriáját 13 évesen.
Az idei tervek között szerepelt a junior Európa bajnokságon és világbajnokságon való részvétel, ahol nem titkolt szándék volt a győzelem. Az említett események nem került megrendezésre idén az említett járványhelyzet miatt.
A magyar bajnokság megnyerése után hátra volt még egy óriási cél, a hőn áhított olasz bajnokság elhódítása.
Gőzerővel készültek edzőjével az említett őszi versenyekre, mikor hivatalosan is megerősítette az olasz sportszövetség, hogy az utolsó verseny elmarad a pandémia miatt.

Ez a hír egyben azt is jelentette, hogy Zanócz megnyerte azt az olasz bajnoki szériát is, amiben ezidáig magyar versenyzőnek nem sikerült diadalmaskodnia.

 Óriási gratuláció a sportolónak, családjának, csapatának, támogatóinak, edzőjének és természetesen mindenkinek aki hozzájárult a sikereihez.
Zanócz korábbi eredményei:
⁃2014 Magyar Bajnokság 2. hely, Francia Bajnokság 4. hely (Mx50)
⁃2015 Magyar Bajnokság 1. hely (Mx50)
⁃2016 Osztrák KTM Junior Challenge 1. hely, Európa Bajnokság 11. hely (Mx65)
⁃2017 Magyar Bajnokság 1. hely, Európa bajnokság 9. hely, (Mx65)
⁃2018 Szlovén Bajnokság 1. hely, Francia Mx Masters Kids 1. hely,  (Mx85)
⁃2019 sérülés, egy-egy Magyar, Szlovén, Osztrák Cseh verseny győzelem.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending