Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kész az új aszfalt a Ringen

A Hungaroring harminc év után új aszfaltborítást kapott, amelyet nemrégiben nagy médiaérdeklődés közepette avattak fel. A kopóréteget
(vagyis az aszfaltcsík felső 3-5 centiméterét) cserélték le az ősz óta
zajló munkálatok során

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Összesen (a boxutcával együtt) 57.000 négyzetméteren aszfaltoztak, a munkálatok során 5500 tonna aszfaltot használtak fel, 7500 darab vízelvezető szegélyt és 2400 darab rázókő-elemet építettek be, 3962 méteren cserélték le a szegélykövet és 454 méteren a szalagkorlátot.

Nem meglepő tehát, hogy Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója legelőször a társaság műszaki osztályának (Richter Gábornak, Kovács Jánosnak és Trabalka Tamásnak) mondott köszönetet, amelynek tagjai folyamatosan felügyelték, hogy minden a szabályoknak megfelelően épüljön, s amelynek munkáját nagyban segítette a precíz műszaki ellenőrzés és tervezés.


A szabályok ugyanis nagyon szigorúak voltak, s nagyon szigorúan ellenőrizték is a betartásukat, ám a végeredmény „első osztályú munka” – legalábbis így fogalmazott a múlt héten Charlie Whiting, a Formula–1 állandó versenyigazgatója, a Nemzetközi Automobil-szövetség technikai főnöke.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évből négyet nyereséggel zárt a társaság, ennek köszönhetően újra tudtuk aszfaltozni a Hungaroring pályacsíkját. Fontos, és szükséges első lépése volt ez a felújítási munkálatoknak, amit évek óta ígértünk, s most meg is valósítottuk. A túraautó-világbajnokság mezőnye teszteli először az új aszfaltot, és remélem, Michelisz Norbi az első gyári hondás évében is ki tudja majd használni a hazai pálya előnyét” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki ezután az idei év további nagy nemzetközi eseményeiről ejtett néhány szót.


A sajtótájékoztatón levetítettek egy filmet, amelyen Michelisz Norbert, a világbajnok Rob Huff, és az idén márkát váltó Tom Chilton beszélt arról, mennyire várja, hogy „belekóstoljon” a Hungaroring új aszfaltjába, s mivel a „régi pálya” minden hepehupáját úgy ismerték már, mint a tenyerüket, a mostani verseny egy kicsit olyan lesz, mintha új helyszínre érkezne meg a mezőny.

Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter először gratulált a versenypálya vezetőinek az első osztályú munkához, majd a Formula–1-es Magyar Nagydíj jövőjéről szóló, meghatározó, és döntő fontosságú bejelentést tett.

„A Magyar Nagydíj szerződését újabb öt évvel meghosszabbítottuk, ami azt jelenti, hogy a futamunknak 2026-ig helye van a Formula–1-es versenynaptárban – nyilatkozta dr. Seszták Miklós. – Anélkül, hogy titkokat akarnék elárulni a szerződés részleteiről, elmondhatom, hogy nagyon kedvező feltételekkel tudjuk megrendezni a versenyt az újabb ötéves periódusban. Ugyanakkor… Annak ellenére, hogy a Magyar Nagydíj után mindig, mindenki elmondja, nagyon jól érezte magát nálunk, tudjuk, kellenek a további fejlesztések. Az első lépés az újraaszfaltozás volt, azonban szükség van továbbiakra is, és elmondhatom: a 2017-re beterjesztett költségvetési tervben jelentős forrást különítettek el a Formula–1-es pálya fejlesztésére. A Formula–1 ugyanis hazánk egyik legfontosabb sporteseménye minden évben, és a magyar Kormány elkötelezett egy jó Formula–1-es pálya iránt”


A sajtótájékoztató végén Gyulay Zsolt és dr. Seszták Miklós bemutatta a média képviselőinek a túraautó-világbajnoki futamra elkészült új díjakat: az elnök-vezérigazgató örömmel jelentette be, hogy a Hungaroring visszatért a porcelán díjakhoz, amelyeket a Herendi készített el a túraautós hétvégére, illetve készít majd el a Formula–1-es Magyar Nagydíjra is.

Motoros szezonnyitó a Hungaroringen

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár hivatalosan is megnyitotta a motoros szezont 2016. április 16-án, a Hungaroringen. A rendezvény a márciusban „Két kerék – egy élet” címmel indított, a motorosokra és segédmotorkerékpárosokra fókuszáló közlekedésbiztonsági szemléletformáló programsorozat második állomása volt.


Mosóczi László az szezonnyitón elmondta: „A célzott programsorozat életre hívását az indokolja, hogy Magyarországon is folyamatosan emelkedik a kétkerekűek aránya az utakon. A közlekedés minden résztvevőjében érdemes tudatosítani a közlekedésbiztonsági szempontokat, a vezetéstechnikai tudás fontosságát. A programsorozat állomásaira kilátogatók a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében megrendezett, attitűd-képzéssel összefüggő szakmai programokon vehetnek részt”

A „Két kerék – egy élet” programsorozat részleteiről a facebook.com/ketkerekegyelet oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending