Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kereskedésekben a BMW S1000RR

Szombatra, azaz december 5-ére ékrezik meg a szalonokba a BMW új sportmotorja

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szombatra, azaz december 5-ére ékrezik meg a szalonokba a BMW új sportmotorja

Körül-belül egy éve már bőven tudtuk, hogy a BMW is be fog száll a sportmotorok vérremenő mezőnyébe. Képek is jelentek meg az akkor még pályaidomos S1000RR-ről, specifikációkat is tudtunk, és nagy kíváncsisággal vártuk, hogy idén mit teljesít az SBK bajnokságban Corserrel és Xaus-szal a nyergében (összesített 13. és 17. hely)

Az utcai változatig mégis egészen 2009 végéig, azaz most decemberig várni kellett. Persze azt a minimális darabszámú, lerendszámozható darabot, ami a világbajnoksági induláshoz szükséges, legyártották a bajorok, de a motor végleges verziója csak az év felére, utolsó harmadára érett be. A lényeg, hogy a főtengelyen 193 lőerős, 112Nm nyomatékú, 183kg száraz tömeges (menetkészen 204kg) szupersort motor december ötödikétől megnézhető, megtapogatható és meg is vehető a márkakereskedésekben. Az ára bruttó 4.198.000Ft regisztrációs adóval együtt, így még azt sem mondhatjuk, hogy jóval drágább árfekvésű a japánoknál (a Yamaha YZF-R1 például drágább).

Az S1000RR versenypályán..

A motor megérkezése alkalmából a BMW Magyarország két -ahogy ők nevezik- gerillavideót készített az S1000RR-ről, egyet versenypályán (Hungaroringen), egyet pedig utcán (Budapesten). Elég rövidke kisfilmek lettek, ha van rá egy percetek, nézzétek meg őket.

.. és utcán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending