Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kereskedésekben a BMW S1000RR

Szombatra, azaz december 5-ére ékrezik meg a szalonokba a BMW új sportmotorja

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szombatra, azaz december 5-ére ékrezik meg a szalonokba a BMW új sportmotorja

Körül-belül egy éve már bőven tudtuk, hogy a BMW is be fog száll a sportmotorok vérremenő mezőnyébe. Képek is jelentek meg az akkor még pályaidomos S1000RR-ről, specifikációkat is tudtunk, és nagy kíváncsisággal vártuk, hogy idén mit teljesít az SBK bajnokságban Corserrel és Xaus-szal a nyergében (összesített 13. és 17. hely)

Az utcai változatig mégis egészen 2009 végéig, azaz most decemberig várni kellett. Persze azt a minimális darabszámú, lerendszámozható darabot, ami a világbajnoksági induláshoz szükséges, legyártották a bajorok, de a motor végleges verziója csak az év felére, utolsó harmadára érett be. A lényeg, hogy a főtengelyen 193 lőerős, 112Nm nyomatékú, 183kg száraz tömeges (menetkészen 204kg) szupersort motor december ötödikétől megnézhető, megtapogatható és meg is vehető a márkakereskedésekben. Az ára bruttó 4.198.000Ft regisztrációs adóval együtt, így még azt sem mondhatjuk, hogy jóval drágább árfekvésű a japánoknál (a Yamaha YZF-R1 például drágább).

Az S1000RR versenypályán..

A motor megérkezése alkalmából a BMW Magyarország két -ahogy ők nevezik- gerillavideót készített az S1000RR-ről, egyet versenypályán (Hungaroringen), egyet pedig utcán (Budapesten). Elég rövidke kisfilmek lettek, ha van rá egy percetek, nézzétek meg őket.

.. és utcán

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending