Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Kényelmes Ducati sportmotor érkezik?

Kémfotó készült az új Ducati SuperSport S-ről a misanói World Ducati Week-en

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Misano versenypályáját ellepték a vörös márka rajongói, a gyártó pedig egy új modell bemutatásával is kedveskedett a számukra. Az új modell első pillantásra a Panigale ráncfelvarrásának tűnhet, de ha jobban átvizsgáljuk a részleteket rájövünk, hogy teljesen másról van szó!

Az új modellt a World Ducati Week látogatói már élőben megtekinthették,
viszont fényképezőgépet és mobiltelefont tilos volt használni a motor
közelében. Természetesen egy ügyes motorrajongó lencsevégre kapta az új
gépet, így az hamar fel is került a világhálóra.

Az új modell idomán a SuperSport S felirat szerepel, ami arra következtet, hogy a gyártó feléleszti egyik régebbi modelljét. Legutóbb a SuperSport 1000 DS modell egy sporttúra gépet próbált megszemélyesíteni, ám a léghűtéses erőforráshoz kényelem nem párosult, így a modell lassan feledésbe merült. Hasonló lehetett a gyártó elképzelése az új modell megtervezésekor, amire a fotókon látható részletek már következtetni is engednek.

A korábbi SuperSport modell egy, a Monster alapjaira épített idomos (és félidomos) sport-túra gépezet volt

A Panigale-szerű idomok alatt a jelenlegi Monster alapjait láthatjuk, ami azt jelenti, hogy újra csővázas Ducati sportmotorok készülnek Bolognában. Habár a kép épp a motor bal oldalát mutatja, egyértelműen látható a féloldalú hátsó lengővilla, tehát a Supersport nem a Panigale 959 kétoldalú lengőkarját kapja. A pletykák szerint az erőforrás 937 köbcentiméteres lesz, ami arra enged következtetni, hogy a Hypermotard-ban már elérhető 939-es folyadékhűtéses motort kapja meg. Az L-kettes ott 113 lóerőt teljesít, ám mivel sportmotorról van szó, valószínűleg felhúzzák a teljesítményét.

Az új SuperSport a jelenlegi Monster 821/1200R alapjaira épülhet

Viszont az új SuperSport-tól ne várjunk 200 lóerős teljesítményt. Valószínűleg a gyártó ezt az új modellt már az új V-négyes Panigale mellé tervezi, amit a pletykák szerint jövőre mutathatnak be. Eszerint a Ducati nem hanyagolná el a V-kettes sportmotorok rajongóit, és a kiélezett V-négyes Superbike mellett gyártósoron maradna egy közel ezres, kényelmesebb, acélvázas, 130-150 lóerő körüli modell – ami utcára, és hobbiszerű nyílt pályanapokra több mint elég!

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending