Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb kémfotón a Ducati Scrambler (frissítve!)

Az elmúlt hónapokban több olyan híresztelés is napvilágot látott, miszerint a Ducati egy teljesen új típuson, a Scrambler modellen dolgozik. Íme az újabb bizonyíték

Közzétéve

ekkor

ducati scrambler 796
RST AIRBAG

Az olaszok új homokjáró stílusú motorja nagy valószínűséggel valamelyik Monster erőforrást kaphatja meg, ezek közül is a 796-osban használt 803 köbcentiméteres L2-es a leglehetségesebb megoldás. Hátul maradt a szokványos felni, elöl azonban 19 collos küllőzött kerék mutatkozik – ez arra utal, hogy valószínűleg a hátsó 17 collos felni is fűzött lesz. Kétoldalú hátsó villa, teljesen új csőváz és régi stílusú tank: ezt a stílust követik az egyrészes ülés és a kerek krómozott visszapillantó tükrök is.

A motor nagyon könnyűnek látszik, azonban még tisztázatlannak tűnik pár részlet, mint például az első sárvédő és a fényszóró. A hivatalos bemutatkozásra minden bizonnyal novemberben, a soron következő kiállításon, a milánói EICMA-n kerül sor.

Frissítve – 2013.10.29.

Egy olasz weboldal, az Instella.it közölt egy újabb kémfotót a készülőben lévő Sramblerről, amelyet Bologna külterületén kaptak le (nincs kizárva, hogy a gyáriak…). Habár túlzottan sok változtatást nem láthatunk az előző kémképhez képest (lásd lent), mégis, ez egy nagyságrendekkel jobb minőségű fotó az előzőnél, melyet folyó hó elején lőttek. Jól megfigyelhető például a léghűtéses L2-es blokk, vagy a hosszúkás tank és az egyrészes ülés – utóbbiak a scrambler-műfaj klasszikus jellegzetességei.

Ahogyan az amolyan Simson endurósan felhúzott kipufogó is, de erről a Ducatiról ez hiányzik, és csak egy blokk alatt/melletti csonk figyel, mint a legújabb Triumph Street Triple-n. A fenti képen úgy tűnik, hogy az első kerék nagyobb a hátsónál, valószínűleg 19 collos – reméljük, a szériaváltozaton már a hátsó is drótküllős lesz. Ha lesz egyáltalán, hiszen korántsem biztos, hogy széria lesz a Scramblerből – a cég előbb alaposan felméri az igényeket, például ezeken a képeken keresztül… Szóval jövő héten a milánói EICMA-n még biztosan nem készíthetünk képeket bolognai ösvényjáróról, legkorábban 2015-ös modell lesz, ha lesz. Legyen? 🙂

Október elején ez a kémfotó látott napvilágot
Ez pedig itt az olasz design-guru, Oberdan Bezzi elképzelése a 696-os Monster scrambler-átiratáról

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending