Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb kémfotón a Ducati Scrambler (frissítve!)

Az elmúlt hónapokban több olyan híresztelés is napvilágot látott, miszerint a Ducati egy teljesen új típuson, a Scrambler modellen dolgozik. Íme az újabb bizonyíték

Közzétéve

ekkor

ducati scrambler 796
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az olaszok új homokjáró stílusú motorja nagy valószínűséggel valamelyik Monster erőforrást kaphatja meg, ezek közül is a 796-osban használt 803 köbcentiméteres L2-es a leglehetségesebb megoldás. Hátul maradt a szokványos felni, elöl azonban 19 collos küllőzött kerék mutatkozik – ez arra utal, hogy valószínűleg a hátsó 17 collos felni is fűzött lesz. Kétoldalú hátsó villa, teljesen új csőváz és régi stílusú tank: ezt a stílust követik az egyrészes ülés és a kerek krómozott visszapillantó tükrök is.

A motor nagyon könnyűnek látszik, azonban még tisztázatlannak tűnik pár részlet, mint például az első sárvédő és a fényszóró. A hivatalos bemutatkozásra minden bizonnyal novemberben, a soron következő kiállításon, a milánói EICMA-n kerül sor.

Frissítve – 2013.10.29.

Egy olasz weboldal, az Instella.it közölt egy újabb kémfotót a készülőben lévő Sramblerről, amelyet Bologna külterületén kaptak le (nincs kizárva, hogy a gyáriak…). Habár túlzottan sok változtatást nem láthatunk az előző kémképhez képest (lásd lent), mégis, ez egy nagyságrendekkel jobb minőségű fotó az előzőnél, melyet folyó hó elején lőttek. Jól megfigyelhető például a léghűtéses L2-es blokk, vagy a hosszúkás tank és az egyrészes ülés – utóbbiak a scrambler-műfaj klasszikus jellegzetességei.

Ahogyan az amolyan Simson endurósan felhúzott kipufogó is, de erről a Ducatiról ez hiányzik, és csak egy blokk alatt/melletti csonk figyel, mint a legújabb Triumph Street Triple-n. A fenti képen úgy tűnik, hogy az első kerék nagyobb a hátsónál, valószínűleg 19 collos – reméljük, a szériaváltozaton már a hátsó is drótküllős lesz. Ha lesz egyáltalán, hiszen korántsem biztos, hogy széria lesz a Scramblerből – a cég előbb alaposan felméri az igényeket, például ezeken a képeken keresztül… Szóval jövő héten a milánói EICMA-n még biztosan nem készíthetünk képeket bolognai ösvényjáróról, legkorábban 2015-ös modell lesz, ha lesz. Legyen? 🙂

Október elején ez a kémfotó látott napvilágot
Ez pedig itt az olasz design-guru, Oberdan Bezzi elképzelése a 696-os Monster scrambler-átiratáról

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending