Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kémfotón a BMW új sportos túramotorja: S1000F

Ahogy azt már sejteni lehetett, a németek az S1000RR blokkját felhasználva egy sporttúra modellen dolgoznak. A pletykák szerint ez S1000F lesz, melyet a napokban kaptak lencsevégre

Közzétéve

ekkor

bmw s1000f spy
Sportster
MAI Kótyavetye

A képből jól kivehető a superbike erőforrás (melyben mint tudjuk, bőven rejlik potenciál). Az új modell alkalmas lesz gyári oldaltáskák felszerelésére is, az ezt segítő konstrukció is kivehető a képen. A márkának bőven van tapasztalata túramotorok terén, hiszen a GS az egyik legkeresettebb túragép a piacon. Az új modell viszont valószínűleg nem kíván a nagy GS konkurense lenni: felfüggesztése és blokkja is jóval sportosabb annál, így minden bizonnyal a Ducati Multistrada koronáját kívánja elhódítani.

Az olaszok a Multistradával egy mindenre alkalmas motort szerettek volna létrehozni, ami valamelyest sikerült is. 150 lóerő és 230 kilométer/órás végsebesség, melyek mellé kényelem és viszonylag könnyed tereptulajdonságok is párosulnak. Vajon sikerül a BMW-nek felülmúlnia ezt és közelebb kerülni a mindentudó motor létrehozásához? Az biztos, hogy az erőforrásban a teljesítmény bőven elegendő (sok), és a bajorok elektronikai csomagja is az egyik legjobb a piacon. Az eredmény nem borítékolható, mivel lehetetlen olyan motort létrehozni, ami mindenre teljes mértékben alkalmas lenne, viszont kíváncsian várjuk a végeredményt!

Motorerőben nem lesz hiány, ez egészen biztos…

Szöveg: RSVRocky Képek: A&R

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending