Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kémfotón a BMW S1000S “Szupernékid”

Sikerült a legtisztább képet megtalálni a neten a BMW következő nagy dobásáról a 2014-ben piacra kerülő BMW S1000 S-ről

Közzétéve

ekkor

bmw s1000s 2014
RST AIRBAG

A képet valahol Németországban készítették, ahol az álruhás bajor ragadozót tesztelték. A motorról már régóta tudjuk, hogy a S1000 RR superbike az alapja.
Határozott jeleit láthatjuk annak, hogy a BMW más utat kíván bejárni a naked kategóriában mint a többi gyártó. Nem egy kissé felhígított naked változatot kapunk egy kőkemény motorból, hanem a szinte minden teszten győztes az S1000 RR-t idomok nélkül. Ugyanaz az alumínium váz, a 999cm3-es a négyhengeres soros erőforrás, ugyanaz a lengőkar és a mindenféleképpen állítható villák, ugyanazok a radiális Brembo féknyergek, ugyanaz a kipufogó és a fejidom, de még az első fényszórók is
Mit nem tudunk még? Egy nagyon fontos dolgot, hogy mennyi lesz a motor teljesítménye? Visszaveszik vajon? Mennyivel? Az S1000 RR motorja alacsony fordulaton és a középtartományban is példásan dolgozik egy sportmotorhoz képest, de valószínű, hogy egy kis nyomatékot még kipréselnek majd a motorból, a maximális teljesítmény rovására.
Azért, hogy ne keverjük össze az S1000 S-t, egy összetört S1000 RR-ből talpra állított idomok nélküli motorral, a mérnökök felcserélték az első fényszórók pozícióját. Ami a jobb oldalon volt az bal oldalra került és fordítva.

Amikor 2008-ban bemutatták az S1000 RR-t, mindenki azt találgatta, hogy szerepel majd a komoly múlttal rendelkező gyár a számára ismeretlen terepen. Csattanós választ adott és mindenkit térdre kényszerített a kategóriában. Megismétlik ugyanezt a csupasz motorok között is? A csoport egyik nagyágyúja épp a napokban jelentette be, hogy november 5.-én leplezi márka legvadabb naked-jét, úgyhogy hamarosan újabb összecsapásnak lehetünk a tanúi.

Érdekes egy csupasz motoron az oldalidom. Vagy ez még csak azért van rajta, hogy takarják a kíváncsi szemek elöl?

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending