Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kémfotókon a következő Triumph Daytona méghozzá az új, 765-ös motorral!

Egy ideje már ment a spekuláció, miszerint a Moto2-ben bevetésre induló, Street Triple-ben használt 765-ös blokk köré új utcai motort építenek az angolok, most pedig ki is derült, hogy ez a következő Daytona lesz.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A múlt héten Spanyolországban lencsevégre kapott motor egy igen modern modellnek tűnik, legalábbis a szénszálas elemek és a valószínűleg kicsit jobban felhergelt blokk erre enged következtetni.

A Triumph-tól megszokott módon nem kizárt, hogy lesz egy ’R’ és egy ’SE’ változat is, de mivel nemsokára indulnak a Moto2-ben, így gyanús, hogy ez a motor egy direkt erre az alkalomra készített különleges kiadás lesz.  Nagyjából másfél éve még hevesen tagadta a Triumph, hogy új Daytonát fejlesztenének, de hát ha róluk van szó, egy kis kamuzáson nem lepődünk meg.

Azért kicsit ismerős ez a motor

Kétségtelen, hogy egy új motorról van szó, már csak a blokk miatt is, de azért jó pár alkatrész ismerősnek hat, főleg az idomok és a fényszórók. De a váz és a segédváz is megegyezik az előddel, a farokidom viszont már frissebbnek hat és feltűnően nincs rajta hely utasnak. A blokkot már nagyjából kitárgyaltuk, hogy a Street Triple-ből származik, viszont a mélyről induló nyomaték helyett várhatóan a magasabb fordulatszámon fog nagyot mutatni a motor, amihez nagyban hozzá tesznek majd a szelepek, a módosított vezérlés és a hegyesebb szoftver.

A sok fekete idom között azért ki lehet szúrni pár kulcsfontosságú aranyszínű futómű alkatrészt is, ami egyet jelent az Öhlins NIX30 nevével elöl, hátul pedig egy TTX található. Feltűnik még az aktuálisan csúcs, radiális Brembo fékszett is, ami a Stylema névre hallgat. Szintén feltűnő az új színes TFT kijelző is, ami valószínűleg többféle motorkarakterisztikát enged használni, mint például az Utcai, Sport, Pálya, vagy Eső mód.

Megjelenési dátumról még nem tudunk, ahogyan a várható áráról sem. Viszont mivel Március 2.-án indul a Moto2, ezért nagyjából akkorra tippeljük, hogy az angolok bejelentik az új Daytona létezését, hivatalosan is. A Ttriumph rajongóknak nincs hát más dolgunk, mint várni szűk két hetet.

Forrás: MNC

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending