Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kawasakik kezdőknek és dugókerülőknek

KLX125 és a D-Tracker 125: egyszerű négyüteműek off-road beütéssel.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Kawasaki is megkezdte 2010-es modelljeinek bemutatását, elsőként két olcsó, egyszerű 125-ös masináról rántották le a leplet. Válságkezelés a zöldektől – nem csak zöldeknek!

Valójában egy konstrukcióról van szó két különböző csomagolásban: a KLX125 az endurós irányvonalat képviseli, a D-Tracker pedig supermotós köntösben lép színre (neve ellenére az ég egy adta világon semmi köze az amerikai dirt track gépekhez). Mindkét motort a Kawasaki teljesen új fejlesztésű, 125 cm3-es, léghűtéses egyhengerese mozgatja, amelyet befecskendező lát el üzemanyaggal. A jó értelemben egyszerű erőforrás könnyen karbantartható, és vélhetően nem is fogyaszt sokat. Teljesítményadatokat még nem kaptunk, körülbelül a kategóriában megszokott 12-15 lóerőre lehet számítani.

A D-Tracker és a KLX125 a vázon is osztozik: ez szintén új darab, kimondottan nyolcadliteres mocikhoz tervezték, a gyár állítása szerint nagyon könnyű és kompakt – mi más lehetne? A KLX nagyobb első kereket és keskeny, bütykös gumikat kapott, a D-Trackert fordított teleszkópokkal, sportosabb abroncsokkal és nagyobb átmérőjű első féktárcsával szerelték fel. A kezelhetőséggel minden bizonnyal nem lesz probléma, s a helyzetet tovább javítja, hogy az off-roados beütés ellenére a nyereg egyik gépen sem túlságosan magas: nem kell nyakiglábnak vagy rutinos endurósnak lenni a megülésükhöz. Mindez természetesen nem véletlen, a Kawa elsősorban kezdőknek illetve a forgalmas útvonalakon és városban sokat közlekedőknek szánja e két modellt.

A gyár egyelőre semmit nem árult el az újdonságok áráról. Csak remélni tudjuk, hogy a kis motor, kis pénz elv érvényesül majd a kalkuláció során.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending