Csatlakozz hozzánk

Hírek

Kawasaki Z1000RR és egyéb nyalánkságok

Megvadított zöldségek a német Höly Motorradtól.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A délnyugat-németországi Schriesheim tipikus germán kisváros: körülbelül 14 ezren lakják, óvárosát hangulatos középkori házacskák díszítik, a környező dombok szőlőültetvényei között várrom magasodik.

Igen, ebben a látszólag álmos, kispolgári közegben született meg az egyik legvadabb naked tuninggép, a Höly Kawasaki Z1000RR MotoGP Monster Replica. Nem csupán azért durva ez a moci, mert a hajdani MotoGP csapat színeiben pompázik, hanem azért is, mert állítólag 158 lóerővel tekeri a főtengelyt!

Módosított airbox és vezérműtengelyek, spéci hajtókarok és dugattyúk, 13,8:1-re emelt sűrítés, Power Commander és titán-karbon Akrapovic kipufogórendszer áll a teljesítménynövelés szolgálatában. A gyári fékek helyére radiális versenyszett került, az első teleszkópok jófajta, aranyló Öhlinsek. Ez, kérem, versenymotor, csak épp nincs beburkolva, a fényszóróknak köszönhetően pedig haza is gurulhatsz vele.

Legalább ennyire érdekes, sőt talán még különlegesebb is az ER-6RR. A Höly receptje szerint a következőképpen kell egy szürke, hétköznapi, középkategóriás sorkettesből huligánmotort faragni: a gyári első futóművet cseréld le a ZX-6R fordított teleszkópjaira, a hátsó rugóstag helyére jöjjön egy spécibb példány a Wilberstől, pattintsd fel elölre a ZX-10R radiális féknyergeit és ABM hullámos tárcsát, dobj fel egy Akrapovic dobot, a 650-es blokkot pedig reszeld addig, amíg az eredeti 72 helyett 98 lóerőt nem mutat a fékpad. A végén ízlésed szerint fűszerezheted módosított fejidommal, Rizoma tükrökkel, egyedi festéssel és egyéb apróságokkal.

A Höly egyik legismertebb alkotása a ZX-10R Hopkins replika, amely több változatban is megrendelhető. A grafika minden esetben a gyári GP-motort imitálja, a matricaszett a zöld mellett a narancssárga és a fehér fényezéshez is kérhető, sőt készült egy különleges szürke verzió is Chrome néven. Hogy a technika mennyit változik, csak a pénztárcádtól függ: választhatsz a Bodis, az Akrapovic vagy a Höly által gyártott kidörrentőt, ABM fékeket, Öhlins futóművet előre-hátra, csak hogy a legfontosabbakat említsük.

A cég teljes kínálatát itt tekinthetitek meg. Sajnos eléggé fukarkodnak a nagy felbontású, jó minőségű fotókkal, de azért érdemes szétnézni. Még átépített VN2000-jük is van…
Ha pedig a szériagyártmányokra vagytok kíváncsiak, látogassatok el március 28-29-én a budaörsi Kawasaki Expo és Börzére.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending