Connect with us
Suzuki

Blog

Kávé, nyár, motorok – The Café Club Budapest

Versenyző kávébabok és sziesztázó motorok a leharcolt, hanyatló Magyar Televízió épületének romjai közt

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A volt MTV székház épületben működő Impostor bár és szórakozóhely egyik sarkát foglalta el a kávé és motorőrült Török Gergő, akinek nagy álma volt ezt a két szenvedélyét, még ha nem is egyesíteni, de legalább egy helyen tudni.

És milyen jól tette!

“Panamy Photo”

A The Café Club Budapest egy már 2015 óta épülő közösség, aminek Geri most egy frankó kis helyet talált. A visszajelzés elég pozitív, szeretnek ide járni, egyre csak nő a baráti társaság, és a gyönyörű, egyedi motorok száma az épület előtt.

Persze Gergő nem vendéglátósként tengette napjait, 27 évesen közgazdász végzettsége van, perfektül nyomja az angolt és ez idáig a filmiparban dolgozott. Nagyon jó érzéke van a fényképészethez, és hihetetlenül újító, barátságos egyéniség.

“Panamy Photo”

Mivel már nagyon régóta fanatikus kávéélvező, és motor, ó igen motor, NAGYON motor szerető, így jutott eszébe ez az ötlet, hogy mi lenne, ha a két szenvedélyét valahogy összekapcsolná. A kávékészítéshez persze egy külön alapképzést is be kellett vállalnia, de ez nem okozott neki semmi nehézséget. A hely május óta van nyitva, s annyira megkedvelte ezt az „életformát”, hogy tervei közt már egy saját tulajdonú helység is szerepel. Geri amúgy egy Yamaha XT 500-as és egy Honda CB 400-as büszke tulajdonosa.

Fénykép: Radics Viktor

Rengeteg rendezvényt szervez a hely köré, amik már egyre közkedveltebbek, és egyre nagyobb hírnevük van.

Ilyen például a havonta megrendezett Breakfast Club, ami egy közös reggelizés különleges finomságokkal, családoknak, gyerekeknek, felnőtteknek, motorosoknak, motortalanoknak, házi kedvenceknek, éheseknek. Már harmadik alkalommal rendezték meg és senki sem távozott korgó gyomorral. Ezt természetesen az Impostorral együtt celebrálják.

“Panamy Photo”

Hetente kerül megrendezésre a Night Ride, mikor a motorosok Gerinél összeröffennek, esznek, isznak, ismerkednek, majd minden alkalommal egy-egy kijelölt útvonalon belehajtanak a kellemesen bódító, hűvös nyári éjszakába.

Holnap lehet hozzájuk csatlakozni, 19:30-kor találkozó a kávézónál, 21:00-kor indulás! :)

Volt már Garázsvásár & Gear Swap, ahova bárki elvihette megunt, vagy már kelletlen alkatrészeit, ruháit, eladás, vagy cserebere céljára.

Jelenleg fut egy motorszépségverseny MOTO Beauty Contest néven, aminek az eredményhirdetése szeptember 15-én lesz a Bikes in Town motorkiállításon, amit a tavalyihoz hasonlóan idén is az Impostorban az Iron and Wind-del szerveznek. A Moto Beauty Contest-re személyesen a kávézóban motorral együtt lehet nevezni, amit Geri lekap, feltol a Facebookra, és a like-ok száma a mérce. A Bikes in Town egy szlovák-magyar ko-produkció, ami épített és restaurált motorok és a városi életforma (lifestyle) ötvözése.

Vannak még motoros találkozók, közös filmvetítések, bulik és remek hangulat, mind csupa-csupa közösségépítés és örömszerzés céljából.

A minőségi kávét – mert nem akármilyen kávét árul Geri – Balázsi Péter Racer Beans Budapesti pörkölő cégétől veszi, aki még nem sok, de egyre több helyen árulja különleges kávéját az országban. A kávé több országból érkezik: Kolumbia, Peru, Etiópia, Brazília. Ez a világosabb pörkölésű enyhén gyümölcsös íz világú kávé, mint a jó bor, törődéssel, különleges odafigyeléssel, hozzáértéssel és pörköléssel érik igazán JÓ kávévá.

A hely amúgy tele van külföldiekkel, turistákkal, motorosokkal, fiatal bohém, vagy jól-szituált pasikkal, egyetemistákkal és csinos hölgyekkel.

Nem mellesleg állatbarát, ami Magyarországon sajnos még mindig igen ritka!

Bárjában süti, szendvics, üdítők és szeszes italok is megtalálhatók, tényleg már csak egy jó kávé kellett ide! Aki egyszer idejön és tetszik neki a légkör, biztos, hogy visszatérő vendéggé válik.

Az épület belseje nekem valahogy olaszosnak hatott. A máló falak közt össze nem illő, stílusában teljesen különböző csillárokon és ósdi, kopott bútorokon át műhely illat leng körbe, két falán még egy filmforgatás nyomait is felfedezhetjük, amit Geri és kedvese igyekezett kicsit feldobni, hogy ne legyen olyan nyomasztó. Az Impostor tulajdonosa mindezzel egy olyan környezetet próbált megteremteni, ami egyáltalán nem steril, inkább érdekes, minimalista.

Fénykép: Radics Viktor

Itt akarva akaratlanul levetik az emberek magukról minden pózukat, és kényelmesen elnyúlhatnak akár egy fotelben, akár a kanapén, lelazulva a város által megkívánt elitista magatartástól. Ez az össze nem illő berendezés furcsa elegyet alkot, egy kényelmes, otthonos miliőt, ahol bárki ihat egy finom sört, vagy élvezheti Geri isteni kávéjának minden kortyát.

“Panamy Photo”

A nyitva tartás egyenlőre szezonális, mivel túl költséges lenne télen kifűteni, nyáron pedig hihetetlenül kellemes hűvös fogadja a betérőket, úgyhogy használd ki míg lehet és gurulj gyorsan oda, hidd el, nem fogod megbánni!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending