Csatlakozz hozzánk

Blog

Kátyúkerülő – ahol még érdemes motorozni

A hosszúra nyúlt tél idén az átlagosnál is jobban megtépázta az utak állapotát. A legtöbb aszfaltcsík siralmas állapotú, és ez amellett, hogy balesetveszélyes, alaposan levesz az élményfaktorból is

Közzétéve

ekkor

katyuk mindenhol
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Amint kitört a jó idő, nekivágtunk bejárni kedvenc hazai motoros útvonalainknak. Azt gondoltuk, hogy a hosszú tél nem múlhatott el nyomtalanul a hírhedt magyar utak felett, de amit tapasztaltunk, minden előzetes várakozásunkat felülmúlta.

Már a főutak többsége telis-tele volt hihetetlen mennyiségű és mélységű kátyúkkal, a mellékutakon pedig minden egyes épkézláb kilométerre jutott kettő rossz minőségű és öt szinte járhatatlan.

A közútkezelő a tél során több mint 14,8 milliárd forintot fordított a téli teendőkre

Vannak még egyáltalán járható motoros utak Magyarországon?

Azért akadtak ép részek is. Miután átverekedtük magunkat néhány nehéz szakaszon, néhol – csodák csodájára – teljesen jó, szinte versenypálya minőségű aszfalt fogadott. Ezek voltak azok a részek, melyeket az elmúlt években húztak újra, és a hideg valamint a nedvesség nem talált rajtuk fogást – legalábbis eddig. Ilyen volt a híres ceredi szerpentin, a 26-os út Sirok és Eger közötti szakasza, vagy a Dobogókőt Esztergommal összekötő hegyi út nagy része.

Haza viszonylatban már-már idilli az a pár szakasz, ami még jó minőségű és aggodalom nélkül motorozható

Gyűjtsük össze együtt a legjobb motoros útvonalakat!

A Shox Motoros Áruház felhívást intéz hozzátok: ha a közelmúltban jártatok olyan hazai, motorosok számára kifejezetten élvezetes úton, amit nem lepnek el a kátyúk, írjátok meg!

Ha elég sok info összegyűlik, mindenki tudni fogja, merre érdemes elindulnia. A legígéretesebb utakat ők maguk is bejárják, és beépítik az idei Kétnapos Shox Motoros Túrába, amin Ti is részt vehettek.

Írd meg lejjebb, hozzászólásban kedvenc kátyúmentes útvonaladat, vagy küldd el e-mailben az info@shox.hu címre.

Forrás: SHOX

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending